Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Cykeltest med Maltes och tubeless-test

with 2 comments

IMG_7281

Maltes Cykel & Sport ligger mig varmt om hjärtat. Trogna läsare av bloggen känner till det sedan tidigare, jag ville bara förtydliga. Idag hade Maltes MTB-test i Stockby på Lidingö. De hade ställt upp ett 30-tal mountainbikes för test på stig och grus. Suveränt för den som vill prova lite olika varianter och självklart provades det friskt.

IMG_7278

Jag är väldigt nöjd med min Scott Scale 710, hardtail. Ibland önskar jag dock att jag hade en full suspension. Eftersom Maltes säljer framför allt Scott och Trek så fanns det givetvis Scott Spark 710 att testa. En 27,5″ med dämpare både fram och bak alltså. Jag kände mig hemma direkt. I princip exakt samma komponenter som min Scale-MTB i originalutförandet. Stockby går absolut att köra med hardtail och hårt dessutom. Dock är det lite stökigare på några partier och då gör sig en till dämpare fint. Jag får se framöver vad det kan tänkas bli för hoj. Om det inte blir två, så klart.. 😉

Angelica, Anja m fl testade också hojar. Såväl 27,5″ som 29″. När Angelica väl tar steget så kommer en kanonfin 26″ Cube tävlingshoj upp för försäljning.

Grillning var det också på plats och korven som också bjöds på (tjock-korv bl a!) var riktigt god i solskenet. De små (och stora..) tyckte om teknikbanan väldigt mycket.

Jag måste säga att Maltes-gänget är supersköna och väldigt trevliga att ha att göra med. Såväl i skogen som när det gäller business. Tack för en schysst dag i det gröna!

IMG_7279

Hemma har det här under tidiga kvällen blivit lite mekning. Jag har haft grejor för tubeless hemma ett tag, men inte tagit mig tid att testa och konvertera tävlingshjulen. Nu tog jag äntligen chansen och efter lite mekning och surfande fick jag till det på ett träningshjul som jag börjar lite med! Halvvägs åtminstone. En av utmaningarna med tubeless är att få däcket att sätta sig ordentligt när man pumpar upp det. Det måste ju bli helt tätt. Har man en kompressor är det oftast en smalare sak, har man ingen får man köra lite ghettomodning:

 1. Jag pumpade upp däcket med slang först, till dryga 3 bar. Såg till att däcket satte sig ordentligt.
 2. Sedan ur med slangen och på med ventil som ska hålla tätt. Den har alltså packning både på insidan och utsidan av hjulet. På utsidan skruvar man fast packningen ordentligt med en sådan där ventilmutter.
 3. Sedan är det bara att hålla tummarna och börja pumpa.

Till min nöjdhet så gick det i luft och inte så lite heller! Dryga 2 bar tryckte jag i innan jag fick nog och kollade så inget pyste ut.

Utmaningen här är att få ventilmuttern att täppa igen ventilhålet hela tiden, även över stock och sten.. Kan den det blir detta super.

Stans-gucka eller Joe’s No Flats som jag har hemma, provar jag en annan gång i skarpt läge på de riktiga tävlingshjulen.

IMG_7284
Håll tätt nu då!

Written by Martin SE

1 maj, 2014 den 18:19

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fan va bra Martin, håller tummarna att det håller tätt!

  Micke K

  1 maj, 2014 at 19:58

  • Hållt luften helt under natten så dags att fixa med tävlingshjulen snart 🙂

   Martin S.

   2 maj, 2014 at 14:16


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: