Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Pilgrimsfärd till Deia och havet

with 8 comments

IMG_1367

Idag var vi förberedda på en ny, jobbig och alldeles magnifik långtur på Mallis stigar och leder. Målet för dagen var Deia och onekligen havet norrut. Vi skulle över Col de Soller och lite andra toppar. En helt vanlig dag i sadeln med ProCyclingMallorca alltså!

IMG_1351
Misär på Col de Soller..

Vädret var med oss och vi pausade för lunch just på Col de Soller och Ca’n Topa, denna underbara oas på ön. Ägarna är grymt trevliga och serverar suveräna måltider i en skön miljö. Här kan jag sitta länge..

IMG_1355
Vi fick korsa tågrälsen till Soller 🙂

Efter den goda lunchen tog vi oss ner mot Soller på serpentinvägarna, men precis innan byn så vek vi av från huvudvägen och uppåt på först asfalt och sedan grus och så småningom stig. Riktigt skönt efter en kylig nerförskörning. Här började vår pilgrimsfärd. Till skillnad från övriga på den relativt trafikerade leden, så cyklade vi 🙂

IMG_1363
Trappor var det här! Grymt nyttig uppförskörning och maxpuls.

Singletrack längsmed murar uppe på flera hundra meters höjd och vi skrattade högt. Så högt att dämparen låste sig på Mickes hoj och vi fick stanna för att meka lite. Efter några om och men kunde vi köra vidare med fungerande dämpare. Det böljade upp och ner, trappsteg efter trappsteg forcerades och även en del knixiga passager fixade vi med bravur. Annorlunda MTB minst sagt och lärorikt för tekniken.

IMG_1369
En av de bästa sekvenserna idag..

Så småningom kom vi fram till havsnivå, Deia och en liten hamn att blicka ut ifrån, innan vi vände mot Soller på asfalt och sedan mer av varan pilgrimsled och trappsteg. För vi fick köra nerför stora och många trappsteg i minutrar på väg ner mot Soller. Det tog aldrig slut! Skoj, ja, och jisses vad skakigt och utmanande! Helt andra muskler som får jobba och det är ju väldigt nyttigt.

På hemvägen över Col de Soller gasade vi på med våra MTB’s och från Bunyola var det raka spåret mot Can Pastilla i motvinden.

96 km på drygt 5 h hann vi (Strava).

IMG_1374
Trappan från helvetet. Det måste ha tagit tid att lägga den! Det tog även tid att cykla den 🙂

Written by Martin SE

13 mars, 2015 den 20:58

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, tack för ännu en fantastisk dag i sadeln! =) Vi har kört så många bra partier på ön nu att det börjar bli svårt att välja favorit. Helvetestrappan blir det däremot nog inte, även om den ju var spännande på många sätt. Rätt glad att vi kom uppifrån på den…

  mikaelvonpfaler

  13 mars, 2015 at 21:21

 2. Man blir ju sjukt avis… .tur att det bara är 1.5 vecka tills det är min tur 😉 ….. men, åker inte du som guide på en arrangerad resa? Eller missförstod jag? Undrade mest var ditt sällskap är hela tiden…

  Karolina

  13 mars, 2015 at 21:25

  • Ja, äntligen får du komma hit snart!
   Jag är guide åt en kille här och rekar samtidigt olika spår inför framtiden. Detta är lite av en startup här på Mallis så vi börjar så!

   Martin S.

   13 mars, 2015 at 21:31

   • Ah… ok, då förstår jag! Det tar ju en stund att bygga upp sånt där antar jag, men MTB på Mallis är nog en oupptäckt pärla bland oss svenskar som kommer blomma rejält snart! 🙂

    Karolina

    13 mars, 2015 at 22:11

   • Det är på g med fina turer nu!

    Martin S.

    13 mars, 2015 at 22:12

 3. Kul med en bild på dig när du cyklar 🙂

  Angelica.Ek

  13 mars, 2015 at 22:01


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: