Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

I svenskars MTB-spår

with 3 comments

Idag blev det en solodag i sadeln på nya vägar och stigar. Helt ofattbart hur Mallis levererar med sitt myller av fina vägar, branta berg och så inte minst vädret och uppbackning från ProCyclingMallorca.

Hur som helst, idag solo, men även i svenskars cykelspår – jag hade nämligen fått en GPS-fil av SCK:s egen Jack Kok, som jag såg till att jaga idag via funktionen Virtual Partner i min Garmin.

IMG_1335
25 % kanske?

Jag cruisade lätt genom Palma och styrde sedan mot Genoa och den sjuuukaste backe jag varit med om – den var så osannolik så jag var tvungen att nypa mig, bara för att inse att det här var en mardröm. Typ. Bakhjulet släppte 2 ggr på rullstenen i backen och andra gången fick jag helt sonika ta mig upp till fots. Sedan fortsatte det uppför på stökig grusväg i en 30-gradig sol 🙂

IMG_1336
Balsam för själen..

Idag var jag faktiskt inte helt ensam MTB-åkare i bergen, det finns tydligen andra som njuter av denna cykling. 😉

IMG_1338
Eder bloggare.

Låt mig säga så här – utförskörningarna är skojiga och snabba (om man vill) på många ställen. Det kan dock vara en god idé att veta vad man ger sig in på.. vilket jag fick erfara efter några timmar i sadeln. På väg mot Esporles följde jag en stenig nedfart med en skarp högersväng och självklart passade jag på att OTB:a där. Det hela är fångat på film, lovar att visa det senare 😉 Lite stel nu faktiskt med några blåmärken på musklerna vid knäna, men annars allt gott!

IMG_1342
Get! Eller faktiskt flera stycken getter. Försökte snacka med dem, men de tyckte nog mest jag var en skum typ och försvann raskt.

Dagens andra sjuka uppförskörning var början på en loop från Esporles. Upp, upp, upp på osannolikt jobbig stig – brant, fullt med hinder och en gassande sol. Men jag fixade det och det ska bli skoj att prova denna åt andra hållet en annan gång, måste vara en av de bättre nedfarterna på ön..

IMG_1345
Sugna blickar när de såg mig och min MTB..

Jag fick även vända om vid ett tillfälle när markägaren hade både höga grindar, taggtråd och en hög mur som hinder.

En kanondag igen och nästan 10 mil på 5,5 h (Strava).

Tack Jack för hjälpen!

IMG_1347
Esporles-loop #1.

IMG_1350
Och så hoppa lite över grindar 🙂

Written by Martin SE

12 mars, 2015 den 21:08

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fåren var bog mer sugna på att äta upp dig 😉
  Fina bilder även idag.

  Angelica.Ek

  12 mars, 2015 at 21:33

 2. Ja, blir sugen när jag ser de där stigbilderna, ser fint ut! =)

  Måste bara kommentera den sjuuuka backen: det syns alltså inte på bild hur skrattretande löjligt brant den faktiskt är! Jag kom ner den vägen i tisdags och vågade inte köra ner (inte utan DH-rigg och michelindräkt). Det säger väl i och för sig inte så mycket, men det var alltså svårt att ens GÅ ner där för att det var så brant!

  Micke

  12 mars, 2015 at 21:48


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: