Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Lida Loop – racerapport

with 5 comments

IMG_7431
Foto: David Söderblom

2015 års upplaga av Lida Loop lovade gegga, 13 plusgrader och ett varierat lopp. Jag tog pendeln till Tullinge och värmde upp därifrån till starten och kuvertuthämtning. Inga konstigheter med den stora mängden bilar som körde om mig på vägen ut. Det var också rätt nice att rulla förbi långa parkeringskön och vidare till förberedelserna inför start. Hämta ut kuvertet snabbt, på med nummerlappen på styret och vänta på att startfållorna skulle öppna. Då påpekar Nicklas K för mig att det är ju kö dit. Så med 20 min kvar tills startfållorna öppnar, ställer jag mig i kön.

Jag tjattrade lite med vänner och lade sedan in med hojen längst fram i mitten i fålla 2. Perfekt. Sedan sista raceförberedelserna med matsäck, snacka lite mer och i år fick jag även kicka lite boll innan start. Bra uppvärmning 🙂

45 sek innan start kommer jag på att jag har för mycket luft i däcken. 1,45 bar, jag vill ha mindre. Så jag pyser snabbt ut luft ur båda däcken och känner att det får bli som det blir med däcktrycket. Det jag förlorar på stigarna har jag igen på grusvägarna, och så vidare.

Nästan hela loop 1 på video 🙂

I startbacken gör jag en ok start, och i år slipper jag klicka ur. Jag får dock balansera en halv sekund helt stilla, då någon framför mig är nära att hoppa av. Det reder ut sig och nu blir det grusvägsrally i ganska bra position. Den här positionen tänker jag hålla, och sliter mig med uppför backarna på loop 1. Det är riktigt jobbigt, men inte lika jobbigt som för en vecka sedan i Falun. På den magiska single track-åkningen i Skyttbrink i Tullinge, på klassisk Keps Cup-mark, tappar jag dock orken lite, och släpper min klunga. Jag håller dock avstånd till dem bakom under de tekniska partierna, men på grusvägen är de sedan ikapp snabbt. Min puls är skyhög och jag undrar när jag ska få ta igen mig lite.

In på tekniska avslutningen med hällar på loop 1 och jag har sällskap med Christer från Borlänge, vi är rätt jämna och ser varandra mycket på långloppen. Jag har riktigt dåligt flyt, däcktrycket är för hårt och jag har pumpat upp framdämparen för mycket med. Men jag går ifrån, är ensam vid varvning och in på Diagonalenloop 2 har jag fri gata ända fram till surhålet, där jag hoppar av i stället för att chansa, Kippilä plötsligt går om och jag får sällskap av en hel grupp bakifrån. Det är nyttigt, för någon minut senare är vi ute på en flera km lång grusvägsraka, där jag äntligen kan ligga lite på rulle och återhämta mig.

Loop 2 är välbekant och jag vet exakt vad jag har att vänta mig. Vi är samma grupp om ca 8-9 pers hela loopen, samarbetar hyggligt, fast en stor och stark H30-kille i vitt gärna ligger och drar långa bitar. Förutom Kippilä är även Erik Greijus med i gruppen, så det känns rätt gött att vara här. Jag ser till att vara långt framme på flera tekniska partier och i sandtagen på andra loopen och längsmed sjön är jag ganska pigg. Men precis efteråt, i en backe, har jag lite krampkänning. Jag försöker sträcka ut musklerna några ggr och ligger med i gruppen så gott det går. Jag vet att slutet på andra loopen är kuperad och förivrar mig inte. Mycket riktigt har jag det kämpigt uppför till slalombacken vid varvning, men det går.

Sista loopen. Jag kommer knappt ihåg något parti alls, förutom någon grusväg och slutet. Vi blir färre och färre och till slut är vi bara fem kvar från vår större grupp. Den starke H30-killen seglade iväg på ett stigparti och ingen av oss kunde göra något. Jag har bara en konkurrent kvar i gruppen och det är Anders L från MTB Täby. Han har krafter kvar. Mina lår känns som små bollar i en jobbig backe. Jag stångas med krampkänningen och håller krampen borta. Inför sista backen på loppet har min konkurrent en liten lucka på mig, jag går på max och då ställer han sig upp och drar iväg. Jag rullar in på en 22:a plats i H30 och är nöjd med det, med tanke på min vår.

Kul lopp där leran inte märktes så mycket, annat än på cykeln.

Min klubbkompis Marcus S kommer in knappt 2 min efter mig, riktigt starkt! Sedan rullar övriga i Lidingö CK över mållinjen i lagom takt. Skönt också att se alla andra, ingen nämnd, ingen glömd, komma i mål hela 🙂

Tack för support alla längsmed banan! Ni var många och hördes överallt. Helt sjukt!

Strava

2015-06-07-13.49
2 x Lidingö CK har kommit i mål!

2015-06-07-13.50
Jag och Långsloppskompis Christer.

Written by Martin SE

8 juni, 2015 den 20:51

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra rapport! Har i princip exakt samma minnen – ren överlevnad från första loopen, andra mer lagom och tredje som i ett töcken 🙂 På’t igen bara!

  Marcus

  8 juni, 2015 at 21:06

 2. Bra skrivet, vi var en bra grupp länge men jag fick tyvärr släppa i början av Loop 3 !
  Ledsen att jag skrek åt dig vid lerhålet 🙂 , Bra kämpat!

  Micke

  9 juni, 2015 at 08:01

  • Detsamma! Jag skulle också vrålat åt min teknik där… Sorry!

   Martin S.

   9 juni, 2015 at 08:45

 3. […] Racerapport […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: