Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

MTB-distans i Södertäljetrakterna

leave a comment »

IMG_0707

Vi var snabba att haka på Södertälje CK när det nalkades rekning av MTB Adventure-banan och en hel del andra stigar utanför Södertälje. Så imorse blev det upp tidigt, ta bilen till Rönninge och trampa därifrån för att få lite distans i benen. Vid Cykeltjänst var vi 10 st som slöt upp.

Vi började med att ta oss ut mot Lina, en kohage och en stig som visade sig vara helt uppbökad av vildsvin och nertrampad av kossorna. Nitlott, alltså. Över ett elstängsel och lite grusväg, innan det roliga började: Bastmora med fina, varierande stigar och i lite lätt kuperad terräng. Det tackar vi för!

IMG_0706
En fin stig! Här måste vi in.

Plötsligt cyklar vi förbi en singletrack som ser helt fenomenal ut. Hela gänget tvärvänder och vi kör in på endurobanan, som övergår i sandtag. Lite lätt knixigt och mer variation alltså, gott det! När vi lekt klart i sandtaget och på endurobanan blev det dags för MTB Adventure-banan, som är lite omdragen i år – till det bättre.

Som vanligt är MTB Adventure-banan i Tveta riktigt trevlig. Jag älskar båda banvallarna, en som är ett enda rakt, långt motlut och en banvall som är smal och sjukt snabb, med några trevliga gupp på slutet. Hade det inte vart för en hundägare på banvallen, hade det blivit en KOM där idag. Nästa gång kanske..

IMG_0710
”Pump track” i sandnästet.

Som sagt är Adventure-banan lite omdragen och vi får nya partier stig med lite knepig nerförslöpa, om det blir halt. Annars mindre asfalt och grus och mer av det roliga. Ska bli skoj att köra 17 oktober!

Vi avslutade med korv och makaroner, satt riktigt fint i magen.

Tack alla som var med!

Strava

IMG_0721
2 x kända SCK-bakar, Hasse & Angelica.

IMG_0724
Det blev en rätt magisk dag till slut. Vi slutade med 5 pers i kameragluggen. 🙂

Written by Martin SE

27 september, 2015 den 16:28

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: