Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

MTB Adventure – racerapport

with 2 comments

20151017_134048
Många mil samarbete idag med Christian (t v)
Tack för det!

MTB Adventure i Södertälje är sista MTB-loppet för säsongen och ett sätt att få ut lite till MTB på hösten. Precis som förra året tog jag tåget ner från Stockholm och värmde upp till Gröndal utanför Södertälje, där startområdet finns. I år hittade jag vägen direkt.

Med marginalerna på min sida kommer jag fram 15 min innan start, uppvärmd av bl a en hygglig uppförsbacke. På med nummerlapp, checka in ryggsäcken och ställa sig på startlinjen. I år, längst fram. Det tyckte jag en topp 10-placering från förra året kunde ge mig.

Jag känner dock att det inte riktigt är min dag, benen är tunga och jag har haft snuva hela veckan. Men det har jag varit med om många gånger tidigare, så idag får det bli som det blir! 🙂

Starten går och jag tar täten direkt. Några km senare är jag fortfarande först, men krokig. Det är ju inte så smart, för snart går min kompis Henrik Sandén upp och drar och jag faller bakåt. Och mer bakåt. Attans! Jag orkar inte idag. I ett motlut ser jag hur topp 15 i loppet seglar iväg och jag ligger på maxpuls. Bara att bita i det sura äpplet och trampa på.

Efter halva första loopen har jag stabiliserat mig något och nu får jag sällskap av två killar, Christian och Ola. Vi får till ett samarbete, turas om att ta förningar och jag ser till att vara först in på i princip varje stigparti på banan. Vi kommer inte ikapp någon, men ingen åker ikapp oss heller.

In på startområdet inför andra loopen så ser jag hur Henrik ligger minuten före.

Jag märker också att Christian kan banan bra och har fin teknik utför. Jag sladdar efter i kurvor och några nedförskörningar. Dagen till ära kör jag på dryga 1,4 bar i däcken, något som jag trodde skulle vara bra detta lopp, som har en del grusväg. Men det är ett däcktryck som jag inte är van vid. På gruset rullar däcken bra, men det är för stötigt på stigarna och jag åker alltså av banan några gånger i kurvorna. Jag lär mig rätt snabbt var jag kan rulla genom kurvorna och var jag kan köra snabbare.

Banan är finfint uppmärkt som alltid och jag känner igen många partier. I år så blir det en lång och fin sekvens på banvallen, som övergår i snabb singletrack. Några fina gupp också. Mitt favoritparti på banan. Hörde tyvärr om en stackare som drog av nyckelbenet i ett av dessa idag..

In på tredje loopen får jag kramp. Jag har ju inte kört tävlingsfart speciellt mycket sedan i september. Jag maskerar krampen. Så fortsätter det resten av loppet. Kramp i låren, kramp insida knä och kramp i ljumskar. Jag motar bort smärtan och ökar takten på ett stigparti. Plötsligt är det bara jag och Christian kvar. Ola ligger 50 m bakom. Han jagar i 5-10 minuter och kommer sedan ikapp, för att åka av i nästa backe. Sedan ser vi inte honom mer.

Jag försöker spara krafter, samtidigt som jag tar mina förningar. I en backe med 2 km kvar till mål är det tungt. Där lägger Christian in stöten och jag kan inget göra.

Det har varit många, många omkörningar idag och i sista backen in mot mål är det trångt. Jag får gå ut i tjocka gräset, det suger tag i däcken och jag panikkrampar. Vet inte var jag ska ta vägen. Benen blir helt paralyserade. De känns som styltor. Med mina styltor rullar jag långsamt över mållinjen och in på en för dagen 16:e plats. Det får jag vara nöjd med 🙂

20151017_134624
Polaren Henrik gjorde ett bra lopp idag. Smygt med formen har han helt klart gjort!

Lite sedvanligt tjatter och tack för samarbete. Henrik körde in på topp 10, grymt. Tvätta cykel, äta lasagne och sedan hem till Stockholm igen, ganska nöjd med dagen 🙂

Strava

Written by Martin SE

17 oktober, 2015 den 18:03

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] för mig senaste tiden. Jag fick ett svar på varför jag kände mig så dålig veckan innan MTB Adventure. Jag hade borrelia och det blev värre för varje dag. Snart har jag knaprat klart på min första […]

    Uppdatering | Bra cykling

    31 oktober, 2015 at 15:51

  2. […] Racerapport […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: