Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Våren nalkas?

leave a comment »

Distans, distans! Det är något som jag inte pysslat med så mycket på sistone. Jag har snarare varierat med testcykel, kortare cykelpass, längdskidor och löpning. Idag: vårsol och blåsigt. Typisk vårdag alltså! Perfekt.

Dock lite skraj första timmen med gänget som bestod av mestadels Hofvet Race Team (HRT) ute på Ekerö och Färingsö under ledning Dan L, även kallad tempo-Dan. Flera kul återséenden! Hur fasiken ska jag fixa denna intensitet hela passet? När kommer jag åka av? Det här med blåsten är ju sjukt jobbigt för en sparv som jag. Hoppas vi vänder snart. Kroknar de inte lite där framme snart? Är det bara jag som har dubb? Nä, några stycken kör dubb i alla fall.

Konstigt nog blir jag bara piggare och piggare, det måste vara gårdagens restaurangbesök med gediget tilltaget vinpaket som släpper? Gänget decimeras för varje km nu.

Siktet för dagen inställt på ca 3-3,5 h. När uret närmar sig 2 h och vi står i en korsning tar jag och tvåpar-kompis tillika kollega Dan B (ja, en till Dan ju!) höger och molekylerna som är kvar av gruppen tar vänster. Tack för fint guidat pass på mestadels asfalt, cykelbanor och några få grusvägar med parering för potthål och lite is!

Jag rullar via Djurgården hem och stannar på precis över 90 km och 3,5 h. Fortfarande rätt pigg. Det bådar gott!

IMG_1586
Klassiker, första gången för i år!

IMG_1591
Tvåparkompanjonerna och kollegorna har vänt hemåt.

IMG_1595
Spanade in längdskidspåren på Gärdet och var självfallet nöjd med beslutet att cykla idag. 😉

Written by Martin SE

30 januari, 2016 den 21:10

Publicerat i Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: