Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Lida Loop – racerapport

with one comment

IMG_2691Rycker lite från gruppen.. Foto: Peter Jansson

Idag var vi ett gäng från Lidingö CK som brände ner till Lida för att köra årets fina upplaga av långloppet. Från Lidingö CK till start: Marcus, Peter, Anja, Carl-Fredrik och så jag. En hangaround också i form av reskamrat och träningspolare Jonas.

Starten går och jag har en väldigt bra, framskjuten placering i slalombacken. Plockar några placeringar och det känns oväntat bra. Kommande kilometrar på snabba grusvägar går också riktigt bra och jag har flera duktiga elitåkare omkring mig.
Efter att ha täppt några luckor tappar jag orken lite och i backarna får jag se mig passerad av ett tiotal cyklister. Jag kommer ikapp på snabba stigarna kring kända Tullinge Keps Cup-bana.

Mina 1,4 bar i däcken känns perfekt idag. 0,1 bar mer än när jag kör stökiga hemmastigar, och det hjälper mycket! Bakdämparen inställd på mellanläge med, vilket gör att jag får lite mer gratis på grusvägarna.

Första loopen är klart mer stig än jag kommer ihåg och det passar ju mig. I slutet återhämtar jag mig på stökiga stigpartiet och strax efter varvning och in på diagonalen har jag anslutit till polare Andreas med grupp, och här ligger jag första, stigrikaste delen av andra loopen. Plockar någon placering, tappar någon. Tempot är högt och kontrollerat. Jag återhämtar mig lite till.

Vid en trång passage av stenbumlingar blir det stopp och jag tar eget spår och hamnar först i gruppen, perfekt. Snart höger och i en backe förbi gamla, rostiga skrovet. Jag kör högt tempo, det är jobbigt – tydligen även för min grupp med, för när jag tittar bakåt är det tomt. Jag utökar i snabba och stökiga nerfarten till villaområdet och går ikapp gruppen framför. På korta asfaltspartiet efter stengropen spricker det av och jag tappar igen. Sedan ett av mina favoritpartier – svagt nerför på bred singletrack innan man ska över vägen och trampa vidare på en snabb utförslöpa ner mot skråpartiet vid sjön.

Där går jag ikapp nya gruppen igen och nu biter jag mig fast en bit. I kuperade partiet in mot varvning och slalombacken nerför är jag ensam igen. Jag får så småningom sällskap bakifrån av två bekanta. Över kalhygget och efter det är vi ikapp främre gruppen igen. Den här gången håller jag mig alert och ser till att ligga långt fram i gruppen, där vi har rätt gott samarbete. Skönt att ha en bra grupp att åka med på grusvägarna.

Jag tappar dock i några backar. Lite ovant, det brukar ju vara jag som har lite mer driv i backarna på långloppen. Jag petar i mig sista biten gel med ca 30 min kvar av loppet. Det hjälper för i sista jobbiga, branta backen är vi några som går iväg och håller till mål. I gruppen har jag endast en H30-konkurrent och när jag inte kan trycka på p g a krampkänningar i slalombacken, så går han ifrån och jag får nöja mig med personbästa placering på ett långlopp i cupen – en 15:e plats! Det blir nya, fina cup-poäng.

Strava

En stund efteråt kommer polare Andreas, lagkamrat Marcus som har turbokrampat och senare även Peter, Carl-Fredrik, Anja och Jonas.

I år är det en snabb bana med många personbästa, så även jag med tid strax under 2:32 och ca 15 min bättre PB. Det har hjälpt mycket att reka banan två gånger.

Tack Tullinge med vänner för ett fint Lida Loop!

20160612_103434

Anja inför start i ett större startfält med damer.

20160612_133638

Andreas och jag körde i samma grupp ett tag. Bra motor på denna kille!

20160612_133950

Vacker syn, right? Kanske kan man även mäta vem som legat mest på rulle?

20160612_134933

Peter körde också PB.

Written by Martin SE

12 juni, 2016 den 19:32

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Racerapport […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: