Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Keps Cup-premiär Täby

leave a comment »

Äntligen premiär för Keps Cup, ett säkert vårtecken!

Jag och två vapendragare från Lidingö CK, Jocke & Peter, cyklade ut från stan och fick en fin uppvärmning.

2 ganska händelserika testvarv och sedan in hyggligt långt fram i startledet.

Starten går! Killen framför mig är seg och 20-talet tävlande tar sig om direkt när ytterligare en annan strular i backen.

Sedan bara att börja trampa och jaga kända cyklister längre fram.

Banan är riktigt trevlig och den långa backen passar mig egentligen rätt bra. På andra och tredje varvet märker jag hur jag kommer närmre konkurrenterna i just denna backe, och kommer förbi några med. Mr Keps 2015, Andreas, har ingen bra dag och jag fixar mitt delmål att gå om honom.

Strax efteråt går min starke kompis i LCK, Marcus Seyffarth, ikapp, och vi åker resten av varvet tillsammans innan han går ut på sitt sista varv och sprätter till rejält! Han kör om 4 pers sista varvet och in på en femteplats i H40, starkt!

Jag hojar solo och livet är rätt bra, om än jobbigt. Vid stenröset på toppen av sista varvet går en konkurrent om och jag biter mig fast. Joel från Bålsta.

Han är klart starkare än jag, jag ger mig dock inte. På breda motionsspåret mot mål går jag om inför sista stigpartiet, viktigt att vara först där. Tyvärr har jag för tung växel och hög fart inför spurtrakan och han går om precis innan mål.. Besviket!

En sjätteplats räcker min insats till idag, och i vanlig ordning hade jag sjukt kul!

Vi var hela 8 från Lidingö CK idag och kommer på fler kepsar.

Tack MTB Täby för grymt arr!

Strava

Written by Martin SE

19 mars, 2016 den 21:02

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: