Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Keps Cup Flottsbro – rapport

leave a comment »

IMG_3829
De tre musketörerna. H30, H40, H50 i LCK. Foto: Camilla Seyffarth

Premiär i Flottsbro för egen del, i år på kepsen hade vi dessutom det ganska torrt. Tack för det!

Flottsbro-banan är klart stökigast av deltävlingarna i Keps Cup. På gränsen till enduro vissa bitar, faktiskt. Det passar fint, tycker jag! Jag gillar att använda tekniken, trixa och hitta bra spår.

Till start från Lidingö CK kom Marcus i H40, Jocke i H50 och så jag i H30.

Jag får en småknackig start upp mot det jag benämner ”pilgrimsleden” – 250 m stenbök upp på kraftledningsgatan. Tyvärr väldigt oförlåtande mot de yngre med hardtail, så det studsades runt och klickades ur till höger och vänster. Jag fick en hygglig resa upp till slut och kunde börja jaga en grupp med åtminstone en konkurrent, Andreas.

Andreas och jag hade scoutat varvet och startbacken, som vi brukar göra inför Kepsarna nu. Nyttigt och skoj. Fick några bra tips att ta med mig till starten, tack för det!

In mot första varvet och jag blir omåkt av Kristoffer med fatbiken. Vad f-n! Är jag så långsam? Nja. Fatbiken har det enkelt i denna terräng. Jag ligger en bit bakom, ensam, och trampar sakteliga ikapp gruppen framför och går om bestämt, med fart. Därifrån kör jag sedan i princip solo resterande keps. Åker ikapp Ronnie, en till konkurrent i H30. Kör om en annan. Ligger och snackar med en junior en stund.

Roligaste partiet på banan är faktiskt efter konserten med dundrande musik från Bangs ”depå”. Skoj! Där går det svagt utför över rötter, lera och lite stenar, några hundra meter. Bara att dra på rejält och här märker jag att jag kör ifrån folk och ikapp andra. Så varje varv tar jag i lite extra här, för det behöver jag till de stökigaste partierna mot slutet på varje varv – där jag tar det så chill att jag nästan blir ikappåkt av sedan länge omkörde konkurrenter.. Det har börjat dugga nu också och blivit lerigt av alla däck, så det är lite halt.

Sista varvet fixar jag helt utan fotisättning och rullar in på förhoppningsvis en topp 5-placering i H30?

Strax efteråt börjar det ösregna. Bra timing!

Marcus gjorde sin kanske bästa keps i år och Jocke trampade på solo en del han med.

Strava

Written by Martin SE

16 april, 2016 den 15:14

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: