Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Vilohelg = mekhelg

leave a comment »

Jag har varit lite sliten och absolut inte på topp cykelmässigt senaste veckan. Det tar kanske lite på krafterna att cykla XC-race såsom Keps Cup MTB Täby KM och sedan fortsätta trampa varje dag för att vädret är så nice.

Men denna helg har jag lyssnat på kroppen (benen) och gjort lite annat i stället. Inget Kolmårdsbiken alltså, i stället var mina vänner och lagkamrater i Lidingö CK, Joakim Hörwing och Peter Hampus, där och trampade järnet. Jocke 4:a i H50 på en mycket bra tid, Peter dessvärre DNF efter att ha tappat sadeln..

Hemma här så passade jag på att se över MTB:n lite. Framdäcket, Maxxis Ikon, hade ungefär 450 mil på sig sedan mars förra året. Ca 1 kr/mil alltså. Inte illa! Rejält slitet dock och tanken var alltid att köra klart Keps Cup på det däcket och sedan byta. Bakdäcket Ikon, har bara gått sedan i september, men det behövs ju bytas oftare.

När jag inspekterade framdäcket så var det väl tur att jag bytte nu:

20160423_154650

Jag kör ju slanglöst och det är så enkelt att jobba med mina Syncros-fälgar, Maxxis Ikon-däck, en co2-patron (per däck) och valfri tätningsvätska (jag kör Schwalbe Doc Blue eller Joe’s No Flats):

20160423_161220

Med co2-patron slipper du ha en kompressor hemma. Skönt. Vad kostar en patron? Typ 15 kr om man köper på sig ett gäng i storpack.

På med däcket på fälgen bara, se till att däckskanterna omsluter ventilen på insidan av däcket, ta bort ventilkärnan och sedan dundra på med luft från patronen maximalt, så att däcket sätter sig tillräckligt mycket på fälgen. Slutligen pumpa med vanlig pump tills däcket sätter sig helt på fälgen.

20160423_161535

Bort försiktigt med ventilkärnan och sedan fylla på med ca 60 ml tätningsvätska i däcken. Snurra runt, skaka, ta av hjulen och vrid på dem fram och tillbaka. Låt stå över natten – klart.

20160424_123906

Written by Martin SE

24 april, 2016 den 11:46

Publicerat i Övrigt

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: