Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

MTB Täby KM-cup #1

leave a comment »

Jag gick med i en ny klubb i veckan. MTB Täby, med Stockholms kanske bästa ungdomsverksamhet inom cykel. För 200 kr var det absolut inget att fundera på, jag stöttar gärna bra verksamhet!

Det vankades alltså även KM-cup för MTB Täby, ett gäng deltävlingar för att kora klubbmästare.

När jag satte mig på cykeln efter jobbet, för tredje träningspasset för dagen, var det lätt att vara glad. Några minuter senare – mörka moln och regndroppar som snabbt övergick i ösregn. Satan!

Hyggligt kall kom jag 1 h senare fram till startplatsen i Vallentuna. ”Bra” uppvärmning.. På med nummerskylten och köra ett testvarv. Halt! Mycket rötter och stenar att halka på. Pyste ur luft ur däcken. Halkade som på bananskal runt resten av banan. Spännande!

15 min senare i starten och jag är rätt nerkyld. Får en dålig start och ser täten sticka iväg, mina ben lyder inte. Jag fryser.. Benen känns som styltor. Men banan är kul!

Efter några varv solo börjar jag komma igång lite. Jag har dock inget flyt alls och tar det lugnt över hala rötterna, jag har ingen lust att vurpa. Kör till slut in 5 min efter segrare Vrang, ca 1 min tidförlust per varv alltså.

Bra träning! Sedan hem igen i ösregnet. Skönt att ha bytt Gabba2-tröjan mot Gabba2-jackan med långa ärmar. Knastertorr på överkroppen. Tyvärr rejält, rejält blöt om fötterna.

Tack för en fin kväll, MTB Täby! Nästa gång ska jag vara lite starkare.

Strava med GPS-strul

Written by Martin SE

22 april, 2016 den 08:44

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: