Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Grand Canyon GC på mtb

with one comment

20180205_122553

Fina vyer idag. Samtliga bilder helt naturell.

Fjärde gången på Gran Canaria en vinter och denna gången är det fokus på MTB. Efter att ha luftat benen dagen efter ankomst så var siktet idag inställt på Grand Canyon med guide och polare Christian. En nätt litet spår på dryga 40 km och om man vill också möjlighet till skarv och således cykla XL-varianten.

 

Christian cyklar rundan för andra dagen i rad så jag är rätt säker på att guidningen skulle gå bra. För säkerhets skull hade vi både GPS-rutter upplagda i våra Garmins.
Det är en lång uppvärmning på asfalt till MTB-spåret. Ganska skönt faktiskt, landsvägsräv som jag varit. Christian flexar musklerna tidigt och det är tröskelpuls direkt i inledningen. Tack och lov sansade han sig. Den här småbarnsfadern med en lagom förkylning i kroppen vill hoja lagom första dagen..

20180205_120238

Energiintag efter XL-spåret som blev bäst idag.

Efter första biten grusväg kan man följa Grand Canyon-spåret över en damm, eller skarva på med XL-spåret som ger 12 extra km fram och tillbaka till dammen. Vi skarvar och det är nog här dagens bästa åkning faktiskt infinner sig – framför allt när vi vänder och trampar på friskt utför, i kurvor och små backar så det står härliga till. Riktigt nice.

Över dammen och nu blir det ruffiga fire roads-klättringar blandat med fingrus, storgrus, stora stenblock, rullstenar och annat skoj. Dalen breder ut sig vackert i solens glans och livet är rätt trevligt ändå. På vägen hemåt ser vi Free-motion gänget som cyklar samma rutt, de ska vi så klart ikapp och förbi. Hejar glatt. Slutet på rutten går över väldigt skakig terräng i form av mer fire roads.
Skakigt deluxe faktiskt och rätt tröttsamt till slut, så asfalten är välkommen när vi är vid ruttens slut.

20180205_122246

Klar tumme upp för vädret.

Jag tackar Christian för sällskap och guidning och en bra MTB-tur.

Grand Canyon XL på Strava – 63 km på 3 h.

20180205_123903

Skapliga vyer som sagt..

Written by Martin SE

5 februari, 2018 den 19:12

Publicerat i Gran Canaria MTB 2018

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tack själv! Jag tycker du flexade i samma liga 😀

    Christian

    5 februari, 2018 at 22:08


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: