Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Toppturen i Säfsen

leave a comment »

Belöning på ledens högsta punkt, Österhöjden.

Jag har nog hittat bästa leden i Säfsen om man vill ha lite backar och lite utmaning på stigarna. Toppturen i Säfsen bjuder på det mesta! Leden är markerad svart och det stämmer rätt bra – tre stigningar erbjuds varav två tuffare. Räkna med lite push bike uppför med maxpuls några partier 🙂

Maxpuls uppe på Solberget. Supertuff, kort downhillsträcka upp sista biten.

Leden startar vid Hyttan och går motsols på Råberget runt i ca 12 km. Det betyder att du tar dig an stigningen till Solberget först – det är snäll grusväg som övergår i kul stig och slutligen ett superbrant, stenigt downhillparti med rullgrus sista biten upp till toppen. Med maxpuls njuter du lite av utsikten innan du sätter av utför till korta stigningen mot Råberget. Det är mestadels stig / vattendrag med några spångar.

Sedan börjar en lång utförscykling till Hösjön och ett parti asfalt. Det blir också en bonus med riktigt flowig och fin stig här. En högersväng in på grusväg och en sektion false flat som sedan övergår i stigningen upp mot Österhöjden.

Lugnt och skönt vid Hösjön.

Denna backe är ordentlig – först grusväg och sedan teknisk stig med garanterat några sektioner push bike. Det är bara att hoppa av och leda cykeln några partier, detta förmodligen med maxpuls 😉 Belöningen på toppen är magnifik och den lite tekniska utförskörningen med.

Kvällscykling i sol rekommenderas.

Sista biten är snabbåkt grusväg och så litet motlut på singletrack som leder tillbaka till Hyttan.

En suverän led som har allt.

Written by Martin SE

9 juli, 2020 den 21:42

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: