Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Nybodsturen i Orsa Grönklitt

leave a comment »

Efter en stunds tankeverksamhet med stigkartan och de inringade områdena för jakt, bestämde jag mig för att cykla Nybodsturen i Orsa Grönklitt i oktoberregnet. En 15,2 km lång tur, markerad röd – medelsvår.

Kilometer efter kilometer med grusväg svagt uppför. Då hinner man njuta av höstfärgerna!

Turen inleds som alla andra vid Längdcentrum. Här kan man kika på alla spår och köpa på sig förnödenheter med, även off (ski) season!

Snart letar sig spåret uppför bredvid asfalterade vägen, fast på ett underlag som är ett skämt – det är som ett brett arbetsdike som man cyklar uppför. Stenbumlingar, hål och allt möjligt att forcera uppför – det gäller att ha flyt och fart.

Cykla upp här i stället i inledningen av spåret.

Nä, då är det faktiskt bättre att cykla på asfalten första biten upp till portalen, innan grusvägen tar vid. Snart höger och nerför riktig singeltrack, om än stökig sådan. Den omvandlas snart till en ordentlig och teknisk nerförslöpa som på hösten med ösregn och blött i markerna, blir en klar utmaning. Det är också detta parti som är roligast på hela turen 🙂

Härligt blöt single track 🙂

Snart blir det en långt motlut (ca 6 km) på grusväg – med höstfärgerna är det riktigt härligt. Sedan i i skogen igen på en helt sjuk single track-avstickare. Denna rekommenderar jag ej någon – oerhört dåligt flyt och rent utsagt överjävligt stötigt. Sämst på turen.

Slutligen grusväg utför och tillbaka till starten.

Nybodsturen @ Strava

Väldigt nöjd med Endura MT500-jacka och Humvee-byxo.

Written by Martin SE

15 oktober, 2020 den 19:49

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: