Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Contador avgör Touren definitivt i sista tempoetappen

with one comment

Lördagens tempoetapp på 52 km i Tour de France var Alberto Contadors sista chans att definitivt säkra Tour de France-segern, och likaså Andy Schlecks sista chans att få bära gult in i Paris imorrn.

Det började bra för Schleck som vid första mellantiden hade plockat in hela sex sekunder på Contador – men efter det blev Contador bara starkare och starkare och Schleck svagare och svagare – Contador utökade sitt försprång i Touren till 39 sekunder allt som allt, det som blir spanjorens vinstmarginal imorgon.

Grattis till Alberto Contador som än en gång visat upp sin styrka, om än fått kämpa på ett helt annat sätt i år än tidigare, då Andy Schleck mer än väl utmanat spanjoren.

Jag måste även passa på att hylla Fabian Cancellara, vilken cyklist! Han plockade båda tempoetapperna i Tour de France lekande lätt och dagens vinst var hur given som helst.

Vidare så blir det än mer spännande att se var den gröna poängtröjan hamnar – blir det Petacchi, Hushovd, eller Cavendish som tar tröjan? I nuläget ser Cavendish starkast ut, men det kräver en vinst på sista etappen imorgon och att Petacchi slutar sämre än femma i morgondagens spurt! För min egen del hoppas jag på Cervélo TestTeams Thor Hushovd, men norrmannen har visat sig svagare i år än tidigare. Imorrn får vi det definitiva svaret.

Om du missat något från dagens tempoetapp så kan du här se höjdpunkter från etapp 19.

Written by Martin SE

24 juli, 2010 den 22:24

Publicerat i Tour de France

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja jag kommer definitivt att sikta mot Vätternrundan. Det är utmaningar jag brinner för…

  Har som sagt precis köpt cykeln så har du lite råd och tips om allt möjligt som har med cyklar att göra så får du gärna dela med dig.
  Ingen större koll än : )

  Ha de gott!

  Alexander

  25 juli, 2010 at 19:32


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: