Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

I Roslagens famn

with 2 comments

Jag skrev igår att en lite längre tur i Roslagen väntade idag – och så blev det! Strax efter 08 rullade jag ut och några minuter senare hade jag lämnat Hallstavik bakom mig.

Ganska omgående märkte jag att det var lite dåligt tryck i bakdäcket, trots att jag pumpade upp det till 8,5 bar i förrgår. Det blev in på första bensinstation för att slippa handpumpa, men istället för mer luft i bakdäcket kom jag därifrån med en snickers och en banangodisbit – något som skulle komma till användning senare!

Jobbigaste backen med ca 12 % lutning

Vägen jag tog gick bortåt Uppsala – med Knutby som delmål. Det var flera sköna stigningar på vägen, 12 % som mest tror jag. Det jobbigaste var dock alla långtradare som jag mötte. Min Cervelo R3 väger knappt någonting och jag själv är snarare en klättrare än spurtare (alltså väger lite), så det behövs inte mycket för att cykel och cyklist ska rubbas när möte sker med lastbilar på över 25 ton. Hur råder man bot på det liksom? Hur som helst klarade jag mig från att hamna i diket.

Skoöverdrag ovanpå Sidi-skorna idag - extra snabbt 😉

Efter Knutby cyklade jag fel på bästa partiet asfalt i Roslagen – så istället för att följa min utplottade runda så bar det av mot Edsbro och där vidare hem till Hallstavik.

Turen blev pga min felcykling något längre än vad jag tänkte, 87 km, men vad gör det? Det var skön träning. Vid flera tillfällen på vägen hem spurtade jag på friskt på några raksträckor och kom som mest upp i 57,4 km/h – på en platt raksträcka (med medvind). Jag vågade inte ta i allt jag kunde då jag kände hur framför allt bakdäcket började vobbla något, på grund av det lite för dåliga lufttrycket.

När jag rullade ner mot Hallstavik kände jag hur skön turen hade varit och att detta bara var starten på min cykling i Roslagen 😉 (Om inte annat så väntar ju Roslagshösten 12 september!)

Träningsdata

 • Längd 87 km
 • Snitthastighet 29,8 km/h (borde kört på lite extra för att komma bara för att komma över 30, men nöjd ändå!)
 • Snittpuls 155 slag/min

Fler foton

Fina omgivningar, här på väg mot Knutby

Skylten talar för sig själv

Written by Martin SE

30 juli, 2010 den 20:17

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra runda!

  Är ju ny på det här området. Cyklar med gamla löparskor. Gör det mycket att skaffa riktiga skor??

  Alexander

  1 augusti, 2010 at 19:51

 2. @Alexander: Att cykla med riktiga cykelskor och pedaler gör mycket stor skillnad. Det bästa är att använda sig av tex spd-sl pedaler och skor med klossar, så att man sen sitter fast med skorna i pedalerna.

  Det är enkelt att öva upp att ta sig i och ur pedalerna. 🙂

  Martin S.

  1 augusti, 2010 at 20:16


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: