Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Trevlig helgrunda med Fredrikshof Lidingö

leave a comment »

Erik, Mich, Jonas & Lasse

Lördagar kl 09 utgår Fredrikshof Lidingö från Maltes på ön och den här helgen var inget undantag. Vi var fem tappra som gick loss på de drygt 6 milen på Lidingö och Djurgården. En sjätte tapper (Henrik S) tänkte också ansluta, men vi hittade aldrig varann, då denna helgrunda kördes på Lidingö och inte ute i Roslagen.

Som sig bör körde vi först uppvärmningsrundan lite längre in på Lidingö i bebyggelse, innan vi sedan tog oss ut mot Elfvik. Notera här att om undertecknad är med och spurtar förbi med ca 400 m kvar till paus, så är det troligtvis för att ställa sig och ta foton när klungan kommer. Spurta helst inte ikapp och förbi då 😉 Det här betyder alltså att det var starka ben på Lasse, Erik, Mich och Jonas så här i slutet på säsongen 🙂

Efter den korta pausen vid Elfvik körde vi vidare mot Ropsten, men vek av mot Sticklinge och Trolldalen. I Trolldalen finns förresten en riktigt skön backe! En av de bästa jag stött på nära innerstan. 🙂 Se bara till att ta det lugnt nerför den, innan det är dags att ta sig an backen uppför.

Vi körde även den fina Djurgården-rundan och undertecknad fick lära sig att Valmundsvägen är trevligare att avsluta Djurgården på, än vägen förbi Skansen och Gröna Lund.

Slutligen, vad är en runda med Fredrikshof Lidingö utan att spurta på Tallinkpiren? Givetvis spurtade vi! När vi kom tillbaka från Djurgården hade vi t o m ett riktigt fint spurttåg, så det var bara att lägga sig sist och sen öppna spurten med 300 m kvar. Bra jobbat där!

Totalt blev det ca 63 km med ett snitt på ganska exakt 30 km/h och ytterligare en skön runda. Nu är det några helger kvar innan det tyvärr är dags att låta landsvägscykeln vila ett tag. Något säger mig att det blir fler bra rundor med Fredrikshof innan dess! 🙂

Foton från rundan

Garmin-rundan

Hela rundan kan ses på min Garmin Connect: Lidingö + Djurgården m Fredrikshof

Written by Martin SE

19 september, 2010 den 12:55

Publicerat i Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: