Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Fredrikshofs KM linje 2010

with 3 comments

 

Kaspar, Simon, Peter E

 

Söndag morgon och Henrik Sandén plockade upp mig vid Stadion för att sedan styra mot Sturehofs slott och Fredrikshofs klubbmästerskap i linje 2010.

Vi var nio som startade kl 11 och tempot sattes direkt, med en attack tidigt av Simon Galle och Peter Eriksson. Kaspar och Henrik hängde på och genast blev det en lucka ner till övriga (inkl undertecknad). Genast blev det dags att samarbeta och hålla en bra fart som skulle ta oss närmre förstagruppen. Motvind och kantvid gjorde det hela något mer struligt, men Fredrikshofs elitkillar körde på bra!

Efter första varvet bröt förste tävlande och undertecknad var rejält mör med. Orutin och ofokus gjorde att jag efter första varvet fick jaga ikapp min grupp med bland andra Gualberto och Peter W, då de fått en lucka på ca 200 m. När jag 2 km senare var ikapp ökades tempot och jag insåg att KM var över för min del. En snittpuls på 185 första varvet skvallrar också om att benen helt enkelt inte höll mot Sveriges elit. 😉

andra varvet körde förstagruppen på rejält och hade nu minskat till Simon, Peter E och Kaspar, med Henrik mellan den gruppen och jagande trion. Med ett varv kvar stod det klart att vinnaren skulle finnas någonstans i förstagruppen.

Väl in på upploppet var det Simon mot Peter E i spurt och Simon tog hem segern för dagen. Imponerande! Rejält snyggt också av Peter E att komma tvåa även här, då han dagen innan kört tempo-KM och tagit silvermedaljen.

Kaspar kom in ensam på tredjeplats och vi fick sedan se en spurt om resterande fyra platser, där Peter W tog fjärdeplatsen tätt följd av resterande tävlande.

 1. Simon Galle 1.29.00
 2. Peter Eriksson ”
 3. Kaspar Fritz 1.31.15

Hela resultatlistan kan ses i Fredrikshofs forum: KM linje

En stor eloge går ut till samtliga funktionärer och övriga som dök upp, bland andra Peter Karlsson som var mästerfotograf för dagen.

Utan funktionärerna hade detta inte varit möjligt – så riktigt bra jobbat!

Film målgången

Foton från tävlingen

Samtliga foton från klubbmästerskapet i linje kan ses i mitt Picasa-album: Fredrikshof KM linje 2010

Min Garmin-runda

Här är den Garmin-data som jag registrerade för tävlingen: Fredrikshofs KM linje 2010 – första 21 km

Första varvet kördes alltså på 35,5 km/h i snitt.

Written by Martin SE

10 oktober, 2010 den 18:44

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kul att ses idag, och bra jobbat även om det inte räckte hela vägen. Har lagt upp ett helt gäng foton på Facebook! 🙂

  Peter

  10 oktober, 2010 at 21:59

 2. Det här får vi gö om!
  Jävla kul å tävla, även om man kanske trivs bäst i en senior klass och inte med eliten. Men med en trainer i vinter så kanske kanske… 🙂

  Henrik Sandén

  12 oktober, 2010 at 16:16

 3. […] plötsligt tog säsongen slut, eller snarare, en förkylning tog vid och Fredrikshofs KM var i princip den sista seriösa cyklingen jag gjorde. Hur tråkigt som helst! Men – ganska […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: