Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Kort titt på förhandsfavoriterna i Tour de France 2013

with 4 comments

Tour de France 2013.

Det är dags att blicka framåt. Juni månad är fylld med tävlingar där formtoppning ska ske lagom till Tour de France. Här är en kort titt på förhandsfavoriterna och var pengarna ska satsas.

Chris Froome

Froome var förra årets bäste klättrare och hade säkerligen vunnit Touren om han inte haft uppdrag som hjälpryttare åt Wiggins. I år började Froome starkt i Tour of Oman och i Criterium International, han har dessutom plockat ett antal etappsegrar under säsongen, främst i bergen.

Får Froome den uppbackning som Wiggins fick förra året, kommer han att gå långt.

Alberto Contador

Contador eller El Pistolero är ju tillbaka efter avstängning, och det råder inget tvivel om att han är en av de hetaste kandidaterna till Tour de France-titeln 2013. Alltid sylvass i klättringar och med tanke på årets bansträckning som favoriserar klättrare av rang, är Contador helt klart att räkna med.

Sir Bradley Wiggins

Den adlade britten har haft det betydligt tyngre i år och senast i Girot visade han upp en sida vi inte fått se på länge. Wiggins avbröt ju dessutom Girot med en infektion han ådrog sig på grund av det urusla vädret.

Det spekuleras om vad nästa drag för Wiggins och Team Sky ska bli. Det är uttalat att han ska vara hjäpryttare till Froome i Touren, men att Wiggins avbröt så tidigt i Girot kan innebär att han får en annan roll. Sky kommer vara glada åt att ha förmodligen två genuina favoriter när de går in i årets Tour.

Tejay van Garderen

Tejay cyklar ju för BMC och som bekant är Cadel Evans ledaren där. Dock är kurvan uppåtgående för Tejay och nedåtgående för Evans. Tejay kan bli årets överraskning i Touren.

Var ska pengarna satsas?

Sann cyklist som jag är och även gillar betting, så letar jag bra odds. Odds.se har ett par fina erbjudanden och på Unibet odds kan man komma igång bra med en välkomstbonus. Mina pengar ligger helt klart på någon av de fyra ovanstående cyklisterna. Närmre Touren får vi se vem som ser ut att vara i bäst form!

Written by Martin SE

29 maj, 2013 den 18:30

Publicerat i Proffscykling

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tveksamt med Froome förra året. Wiggings var betydligt bättre på tempon, men Froome ngt bättre i bergen.

  Fredrik Lindell

  29 maj, 2013 at 20:10

 2. Kommer bli en spännande tour, det blir svårt att tippa på vem som kommer att vinna.

  Angelica.Ek

  30 maj, 2013 at 12:45

 3. Grejen är den att förra årets Tour ”favoriserade” tempoåkare något mer. I år är det extra många och hårda bergsetapper istället..

  Martin S.

  30 maj, 2013 at 15:33

 4. Jag undrar om det verkligen var ”infektion” som fick Wiggins bryta Girot. Han voltade och slog sig ordentligt och nådde efter detta inte upp till normal kapacitet Med tanke på detta kan man inte utesluta att Sky mörkar en typ revbensfraktur som mer stämmer in i förloppet (=omedelbart sänkt ventilationsförmåga kopplad till minskat max O2-upptag). Detta hänger säkert i minst 3 v och det skall bli intressantatt se om han presterar någt innan Touren startar. En lindrig infektion med ”bryta för säkerhets skull” bör innebära full kapacitet efter ca 1 vecka.

  Bo

  31 maj, 2013 at 09:02


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: