Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Mental träning

with 7 comments

Senaste två veckorna har jag endast haft tre dagar med träning. Inte godkänt. Men vad gör man med halsont, feber och sedan en förkylning på det? Det gäller att ta det lugnt och börja lugnt också. Det där med att börja lugnt brukar jag vara dålig på. Men den här gången har jag tagit det extra lugnt och istället fokuserat på att komma tillbaka på rätt sätt.

Jag var ute två rundor senaste helgen, en lättare runda och en lite hårdare – och fick genast ont i knät. Inte bra alls, så nu har det blivit vila dels p g a feber som precis gett med sig, och knät. Jag har dessutom skaffat värmande gel som jag testade hemma igår. Tog ca 25 min för gelen att verka, sen kände jag plötsligt hur knäna var sjukt varma när jag gick omkring hemma i lägenheten. Tittade ner på knäna och såg hur partierna där jag använt gelen var markant rödare än resten av huden. Coolt. Den där gelen ska nog kunna bli min bästa vän under kalla vårdagar när träning står på schemat 🙂

För övrigt har jag fått nytt treveckorsträningsschema av min PT Mathias som jag cyklade med på Gran Canaria. Jag ser att det är dags att öka träningsmängden och köra lite hårdare pass. Det gillas!

Imorrn startar jag med lugn premiärrunda med Hofvet från Brostugan. Tyvärr ingen träning förrän söndag. Men sedan är hela våren fylld med bra cykling, tex Mallorca, ett antal motionslopp och SMACK-serien som Daniel försöker lura in mig på 😉 På söndag är det dessutom Flandern runt som Eurosport sänder.

Med andra ord, nu börjar allvaret 🙂

Written by Martin SE

30 mars, 2011 den 12:26

Publicerat i Övrigt, Träning / Rundor

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha ha jag lurar aldrig med någon. Du får se det som en ära att jag vill ha med dig där, eller nått… =)

  Hur som helst är SMACK-serien perfekt som ett första steg att ta om man vill börja tävla.

  ps. du har lyckats klanta till länkningen till min sida här i inlägget..

  Daniel

  30 mars, 2011 at 12:47

 2. Hehe, helt rätt! Nu är även länken fixad 🙂

  Martin S.

  30 mars, 2011 at 13:23

 3. Jag är också dålig på att ta det lugnt. Men bra att du lyssnar på kroppen. Spännande med Smack! Och låter bra med gelen. Vad heter den? Går att köpa var?

  Peter Karlsson

  30 mars, 2011 at 18:00

 4. @Peter: Elite ozone Thermo Gel från Erlan: http://www.erlan.se/elite-ozone-thermo-gel-forte-har-en-forstarkt-varmeeffekt–p-3749-c-481.aspx

  Blev rejält varmt! Man såg verkligen skillnad på huden där jag applicerat gelen och huden där jag inte gjort det. En kompis trodde det var en allergisk reaktion från mig, det tror inte jag.

  Här kan man läsa mer om gelen: http://reviews.wiggle.co.uk/7867-en_gb/5360030242/o3one-thermogel-forte-warming-cream-150ml-tube-reviews/reviews.htm

  Martin S.

  31 mars, 2011 at 11:43

 5. Sorry to hear that you’ve been unwell – but training with a fever is a big no-no.

  I’m thinking about doing SMACK as well – I have a time-trial bike gathering dust and I feel bad for it.

  I’m looking forward to the LidingoGruppen premiere on the 9th, but if you’re interested in getting out this weekend I might be able to manage it.

  MicH

  31 mars, 2011 at 13:27

 6. @Mich: I won’t be able to train northbound this weekend but soon we’ll be out riding again! 9th it is! 🙂

  Martin S.

  31 mars, 2011 at 16:33

 7. SMACK kommer att bli perfekt för dig!

  Jonas Sköld

  2 april, 2011 at 16:25


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: