Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Blåsig och grym kvällsrunda med Hofvet från Brostugan

with 4 comments

Ok, prognosen från Yr.no sa tolv sekundmeter tidigare på dagen och jag hörde under kvällen något om uppåt tjugo sekundmeter. Trots det var vi närmre 40 pers som samlades vid Brostugan. Som sig bör delade vi in oss i tre fartgrupper, med undertecknad och ett 15-tal till i mellangruppen, som ärligt talat kändes som en snabbgrupp stora delar 😉

Vi körde på två led ut och roterade ganska bra på cykelbanan innan vi kom ut på vägen mot Svartsjö. Där blev det kort paus och uppdelning i grupper för att prova på att köra vinge ut mot Svartsjö-cafét. I grupper om fyra stack vi iväg och det var helt klart ingen lätt uppgift 🙂

Kantvind, motvind och ilsk busschaufför blev en utmaning som gick helt okej tills vi började undra varför bussen bakom inte körde förbi när vi cyklade på ett led istället för vinge. Rätt vad det var hade också övriga tre i min klunga tio meter på mig och trots att jag stod upp kom jag inte ikapp. När vi sedan svängde 90 grader blev det ännu värre. Jag hann ungefär 20 meter innan bussen dundrade förbi och det plus en rejäl vindpust blev för mycket för mig, så jag åkte ner i diket 😉 Ingen vurpa dock utan bara blåste ner i diket och kunde stanna där. Väl på vägen igen var det bara att cykla på i lagom takt till Svartsjö där det alltså redan var ett gäng som väntade.

På vägen tillbaka cyklade vi vinge igen, den här gången i medvind – vilken skillnad! En av oss cyklade på gammal stålracer men det tyckets inte spela någon skillnad, när han gick upp och skulle dra var han så rysligt stark så ingen av oss andra klarade av att ligga på hans rulle. Efter några backar och ett stopp så vart vi alla återigen samlade och kunde i någorlunda bra takt cykla tillbaka till Brostugan. Men innan vi kom dit skulle vi ha tappat två cyklister så några av oss vände tillbaka och letade medan övriga, en grupp på kanske 12 cyklister, cyklade tillbaka. Efteråt fick jag höra att det var punktering och inget annat som hade gjort att vi tappat några cyklister 🙂

Trots vind, avhängning och lite knäont mot slutet var det helt klart en grym kväll 🙂 jag är imponerad av att alla är så rysligt starka redan. Själv är jag i slutet på min antibiotikakur och ser fram mot fler turer med Hofvet innan det för egen del blir dags för Mallorca.

Från Brostugan blev det ganska exakt 4 mil igår kväll för mellangruppen. Blåsigt, men kul!

Foton

Written by Martin SE

8 april, 2011 den 16:52

Publicerat i Träning / Rundor

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Den lilla med keps i snabbgruppen är jag (Emil) och den stora är Calle. Vi kör i elitlaget och utgör den skånska falangen. Presentation är på gång till bloggen.

  Emil

  8 april, 2011 at 17:44

 2. Tur att man gör sig bra på bild med flaskan i högsta hugg!! 🙂

  Edvard Wendelin

  8 april, 2011 at 19:49

 3. Roliga bilder i en lysande blogg! Hade det inte varit för bussen, så hade du lätt hängt på oss på vägen ut till Svartsjö. Hälsningar Jens (äter banan på en bild, dricker Cola på en annan, allt för att undvika avmagring)

  Jens Karlsson

  9 april, 2011 at 17:41

 4. Grymma foton! Vilken kvällssol! Alltid lika kul att läsa dina blogginlägg. Blir sugen på att följa med från Brostugan framöver. Tyvärr blir det nog först efter påsk…

  Peter Karlsson

  9 april, 2011 at 19:38


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: