Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Status inte riktigt den tänkta

with 3 comments

Jag skriver det här med exakt 1 vecka kvar till Vätternrundan och 2 veckor kvar till Solleröloppet under SM-helgen i landsväg. Jag skriver också det här efter i princip 2 veckor utan träning. Det har varit tungt och fortsätter att vara tungt.

Inför denna säsong tänkte jag att Siljan Runt skulle bli ett av de stora målen. Jag missade Siljan Runt totalt, p g a min dunderförkylning.

I höstas bestämde jag mig för att satsa på Vätternrundan under 9 timmar och blev tillsammans med Peter Hampus ledare för en subgrupp. Under våren har detta blivit ett mycket stort fokus och vi har tränat mycket för att kunna leda en grupp runt vättern på en bit under 9 timmar.

För ungefär en vecka sedan tog jag också klivet och skaffade elitlicens, så att jag kan börja tävla i cykling. Detta är något som jag började fundera på tidigare i år och som nu alltså är på god väg att bli av. Jag är anmäld till Solleröloppet som ska cyklas på midsommarafton!

Dock har en rejäl förkylning med först feber och nu rethosta satt stopp för min träning. Det hjälpte nog inte heller att jag kände mig okej och körde ett träningspass med klubben i veckan.

Tack och lov var jag så bra tränad innan förkylningen, att jag då troligtvis skulle kunna klara av Vättern på 8,5 timmar. Dessutom – lite vila kan också vara bra när man tränar mycket, har jag hört 😉 Nu har det dock blivit för mycket (ofrivillig) vila och dagarna försvinner iväg. Uppladdningen kommer snart, räknar jag med – men det måste bli snart.

Min personliga tränare kommer att få lite knepigt att sätta ihop ett schema för mig när jag är tillbaka på vägarna igen.

Kort och gott; min status är just nu helt enkelt inte den tänkta. Det är fullt fokus på att bli frisk och komma tillbaka till träningen. Alla tips på vad man kan göra för att undvika förkylning i 2 veckor mottages också tacksamt 😉

Written by Martin SE

11 juni, 2011 den 09:15

Publicerat i Övrigt

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ta en iprin 400 mg och en Alvedon 500 mg. vänta 3-4 timmar och så en dos till.
  Såv massor. jobba INTE…… 10-12 timmar sömn…. om det inte släpper men du är feberfri… kör på med träningen…. funkar i regel….

  Daniel i Club Bianchi.

  Daniel

  11 juni, 2011 at 15:29

 2. Tack Daniel! Den där kuren ska testas. Har fått hostmedicin som tydligen ska göra en trött med. Spännande 😉

  Martin S.

  11 juni, 2011 at 18:24

 3. […] blev jag dunderförkyld i slutet på maj och missade ytterligare 2 veckors träning. Sista 3 veckorna innan Vätternrundan SUB 9 hade jag som längst cyklat 6 mil, inte direkt den […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: