Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Viking Tour etapp 6: Lom-Övre Årdal

leave a comment »

Näst sista etappen på Viking Tour 2011! Och det känns rätt så okej att det är så, faktiskt – framför allt eftersom jag börjar känna av skiftningarna i klimatet och immunförsvaret inte riktigt är på topp längre 🙂

Dagens etapp var på 79 km med återigen målgång uppför, såklart 😉 I klungan var det väldigt ryckigt till en början, vilket tog något på krafterna, Många igångdrag, plötsliga fartökningar, någon attack eller två som skulle hämtas in. Men det lugnade ner sig en liten bit innan första kullen som skulle klaras av. Sedan bar det upp och ner, upp och ner några mil. I första klättringen släppte många väldigt tidigt, det börjar märkas att alla har drygt 70 mil i benen! Jag orkade inte heller med det ökade tempot, speciellt inte i dagens första klättring, så vi var ett gäng på närmre 20 cyklister som bildade en andragrupp anförd av bla mig. I utförslöpan körde vi sedan dessutom ikapp favoriternas grupp igen! Lite förvånad var man, men de hade tagit det lugnt där framme.. låg bakom dem i några km innan det var dags för dagens andra, lite mer rejäla stigning. Här släppte hela gruppen i princip direkt och vi blev till slut en liten grupp på 6 cyklister som jobbade oss upp till toppen. Därefter återigen samarbete när vägen gick upp och ner, upp och ner – och till slut bara nedåt. Här tappade vi tyvärr Arne, också från Fredrikshof, så vi var 5 st till slut som kom in i dagens näst sista klättring.

Tack och lov var dagens klättringar långt ifrån lika jobbiga som dem från igår (framför allt Jyvasshytta), så pulsen var något mer stabil och lägre – vilket lade grunden till en liten fartökning som blev en attack från min sida med ca 6 km kvar till mål. Höll undan nerför till sista klättringen där jag sedan rullade över mållinjen med Christian från Stavanger på rulle. Skönt.. 🙂

Inför dagen låg jag på 18:e plats i sammandraget, av de 170 cyklister som startade Viking Tour. Blir svårt att gå upp på någon bättre placering, men jag får se var jag hamnar! Topp 20 vore nice, då åtminstone dussintalet cyklister här är elit från Sverige, Norge och Belgien framför allt.

Här är mina GPS-filer från idag:

Written by Martin SE

28 juli, 2011 den 17:34

Publicerat i Viking Tour 2011

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: