Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Det händer saker på Vueltan.. Kessiakoff!

leave a comment »

Vuelta España är i år speciellt lyckat med riktigt spännande etapper, kanske ovanligt många namnkunniga cyklister, och så inte minst tack vare de svenska framgångarna – och då tänker jag främst på Fredrik Kessiakoff!

Fredrik har imponerat enormt stort i Vueltan och ligger på en femteplats i sammandraget – läs det igen – en femteplats, precis bakom namn som Bradley Wiggins och Vincenzo Nibali. 34 sekunder efter ledaren är Fredrik.

Under Vueltan har Kessiakoff visat gång på gång att han är en klättrare av rang, då han gjort flertalet finfina placeringar på etapper med svåra avslut.

Att Fredrik kommer till Spanien runt och gör sådana här fina resultat kanske är oväntat för många. Men har man följt Fredrik under säsongen så har man insett att han precis varit på gränsen att vara med i Astanas Giro d’Italia-lag och sedan Tour de France-lag – båda gångerna fick han inte förtroendet. Han tackade genom att vinna Österrike runt mycket övertygande i somras, och visar sedan dess alltså upp en kanonform av sällan skådat slag.

Jag har följt Kessiakoff via hans blogg sedan i våras, och det är rätt kul att få läsa hans sida av det hela som händer i proffslivet. Gör det du med!

Vuelta España och Kessiakoff (samt andre svensken Löfkvist) kan du med fördel se på Eurosport, som sänder varje dag med Vacchi som kommentator.

 

Written by Martin SE

29 augusti, 2011 den 19:25

Publicerat i Proffscykling

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: