Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Tempopremiär gav 13:e plats i Fredrikshofs klubbmästerskap

with 3 comments

Denna helgen är klubbmästerskapshelg i Fredrikshof med först tempo avklarat idag och sedan linje imorrn söndag. För egen del tänkte jag egentligen endast ställa upp i linjet från början, men ett utmärkt initiativ från mina ledarvänner i Fredrikshofs Lidingögrupp gjorde att bla jag också anmälde mig till tempot. Det skulle visa sig bli sjukt kul!

Jag har dock ingen tempocykel, så aerobars var det realistiska att sikta på. Frågade på Facebook och fick napp direkt när Karin erbjöd sig att låna ut sina aerobars! Strålande 🙂

Fredagskvällen gick åt till att mecka cykel – framväxel skulle justeras och blev den mest perfekt justerade framväxeln i världen. Wow. Vidare aerobars monterade, justerade och såklart sedan sadeln som åkte fram 22 mm och upp 1,5 mm – redo för tempoloppet!

Mic och jag tog bilen ut till banan med start i Brunna vid Upplands-Bro. 30 km var banan, som slingrade sig upp mot vändpunkten i Håbo-Tibble, och sedan tillbaka. Rätt så kuperad, men väl bra bana för ändamålet!

Vi kom fram till Soldathemmet där många av de grymma funktionärerna redan var på plats. Anmälde oss i vanlig ordning, hämtade ut nummerlappar och sedan drogs trainern fram. Mic och Erik G, också från Lidingö, sida vid sida i solen på morgonen. Båda startade ca en halvtimme innan mig. Så jag värmde upp på trainer sedan för första gången i mitt liv – och stod på startlinjen i min tempopremiär kl 10:52. Utan riktigt optimal uppladding under veckan, då jag varit snuvig och lite lätt förkyld, något som håller i sig även denna helg. Men nåväl.

Släpptes iväg och pang – så var pulsen uppe direkt på 90 % och höll sig där runt under resten av loppet. Alla startade med 1 minuts mellanrum men en DNS gjorde att jag startade 2 minuter efter cyklisten före mig. Det var inte förrän några km efter vändpunkten som jag fick chansen att cykla om en cyklist som startat före mig. Knappade även in på andra som startade före, men det blev aldrig någon mer omkörning.

För egen del gick jag ut något för hårt och det var svårt att få en rytm på den kuperade banan. Lyckades bitvis ändå. Min vändning vid vändpunkten måste ha varit världshistoriens sämsta – kom helt fel, fick sladd, stannade nästan och var tvungen att dra upp farten rejält igen – men trots det lyckades jag till slut, efter målbacken, rulla in på tiden 46:48 och vad som skulle ge mig en 13:e plats av totalt 48 startande i herrklassen på tempot. För att vara premiär i denna disciplin så var jag nöjd!

Snitthastighet 38,5 km/h på sträckan 30 km.

Speciellt nöjd eftersom jag misstänker att samtliga som placerade före mig hade riktiga tempocyklar och bättre utrustning än mig. Precis som några som rullade in bakom mig också. Så jag måste vara något nöjd 🙂

Jag är särskilt nöjd med mina övriga vänners insatser – Mic rullade in på 46:43, Erik G ännu bättre. Peter Hampus inte långt från mig. Och Hofvets Lidingögrupp slog nog deltagarrekord då vi hade många från oss som körde! I damklassen representerades vi av Vilma, som tävlade mot Hofvets elittjejer. Sedan hade vi bland annat Lidingögruppens gudfader och grundare Lasse A på plats, som var där med sitt pepp. Erik S körde fint, Alex, ja, en sån här dag var man stolt över alla som var där!

Allt som allt en riktigt fin kanondag i bästa sällskap, med bästa väder, och bästa funktionärerna!

Imorgon är det linjet som gäller, 3 varv runt Bornsjön. Fint avslut på KM-helgen med Fredrikshof!

Written by Martin SE

3 september, 2011 den 21:38

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Grymt bra kört!!
    Kanske blir tempocyklist av dig med 😉

    Svart Karin Karlsson

    4 september, 2011 at 20:31

  2. […] Svealandsmästerskapen linje, Vallentuna CK:s klubbmästerskap och Fredrikshofs klubbmästerskap i tempo och […]

  3. […] fjärdeplats i ett Fredrikshof-KM. Vad är grejen med det?! Fortfarande mycket bättre än förra året då jag kom på 13:e plats i tempot, men vad fan! Kommer jag fyra kan jag lika gärna komma sist. Det blir till att öva tempo mer till […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: