Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

4:a och revansch i Fredrikshofs klubbmästerskap linje – men grymt besviken

with 7 comments

KM-helgen fick sitt slut denna söndag i och med dagens linjelopp som skulle klaras av. För egen del var jag ute efter en revansch från förra året då jag bröt, och så siktade jag på förhand på en topp 10-placering åtminstone, utan att riktigt veta vad resten av startfältet gick för.

Jag och Mic körde ut till Bornsjön och Sturehovs slott, start & mål för dagen. Värmde upp och sedan dags att ställa sig på startlinjen. Där stod redan Jonas Nordin längst fram med ca 20 cyklister bakom. Jag ställde mig sida vid sida med Jonas, nybliven tempomästare i Fredrikshof. Jag visste att jag var tvungen att hålla koll på Jonas för att ha chans på en bra placering i loppet.

Starten går och jag lägger mig bakom Jonas omgående. Efter en högersväng kommer en backe på kanske 5-6 % och 200 m – där attackerade Jonas och jag gick med. Lucka ner direkt. Vid toppen på backen kände jag att jag aldrig skulle kunna ligga bakom Jonas i resterande 55 km, och väntade in klungan istället. Väl där hade vi svårt att få igång samarbetet, många trötta efter backen. Jonas ökade och någon sa att vi kunde låta ledaren trötta ut sig lite. Bara det att ledaren är grym på att gå loss solo.. i de knixigare partierna på andra sidan sjön ökade han ännu mer och det fanns inte så mycket mer att göra än att få till ett någorlunda bra samarbete i klungan och så småningom hänga av folk inför upploppet.

Andra varvet påbörjas genom att jag anför i kurvan direkt in på varvet, sedan går jag upp och kör i samma backe som Jonas attackerade i – något dumt då de flesta återigen var trötta när vi skulle jaga ikapp Jonas.

Hela tiden var jag aktiv, låg långt framme i kurvor, backar och svårare partier och tog mina förningar. Nöjd med det.

På tredje varvet, som blev kanske det lugnaste varvet, började det märkas ännu mer att många var trötta. Jag fick dra i nästan 1 km innan den där backen, där vi sedan tog det lugnt.

Under hela loppet var vi ca 10 cyklister eller färre som gick runt i belgisk kedja medan övriga mestadels låg bakom. I backarna på väg mot upploppet åkte fler av och jag höll mig långt fram här, hela tiden. Tyvärr lite för långt fram, då jag ganska snabbt hamnade på andra rulle med 800 m kvar till mål. Med 400 m går det lite för långsamt i vår linje och jag ser Tomaz och Kaspar komma till vänster – jag byter linje omgående men reaktionen är något för långsam och jag får 10 m upp till dem. Lyckas på spurtrakan köra ikapp 5 m men rullar till slut över mållinjen på en fjärdeplats, helt otroligt besviken över den missade pallplatsen.

Stort grattis hur som helst till Jonas Nordin, Tomaz Vestman och Kaspar Fritz som plockade pallplatserna. Nästa år..

Tyvärr hängde Mic av sig från klungan på andra varvet och rullade in solo i mål en bit efter klungan, men Henrik, också från Fredrikshofs Lidingögrupp, plockade en sjundeplats!

För egen del helt klart revansch på förra årets KM, men tyvärr alltså väldigt besviken över fjärdeplatsen..

Lite fakta:

 • Sträcka 57,9 km
 • Snitt 40,6 km/h

Här är min Garmin GPS-fil för KM:et i linje

Och så inte minst..

Ett FANTASTISKT STORT TACK till alla som ställde upp och gjorde KM-helgen möjlig. En riktigt grym helg!

Foton!

Alla foton som togs med min kamera (tack Annica!!) finns på min Flickr: Fredrikshof klubbmästerskap linje 

Här är ett urval:

Written by Martin SE

4 september, 2011 den 19:07

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du va helt klart värd nå bättre än en 4’e plats, och jag värd nåt sämre än 7’e…

  Henrik Sandén

  4 september, 2011 at 19:42

 2. Well ridden today Martin! To be good at tactics on a bike takes practice, and you still haven’t reached 10 races yet have you?

  That hat of mine must have a curse on it. I’ve finished every race I’ve done this year pretty much ”solo” for one reason or another…

  Mic Hussey

  4 september, 2011 at 19:48

 3. Fina bilder Martin! Du ser inte så nöjd ut vid målgången på Flickrbilderna… men du lär dig för varje lopp!

  Nicklas

  4 september, 2011 at 20:14

 4. Äsch, en fjärdeplats är ju grymt ju! Så klart surt att missa pallen, men ändå – en fjärdeplats är ju jättebra 🙂

  Vilma

  4 september, 2011 at 22:19

 5. Jag tycker du är grym oavsett medalj! Bra kämpat!

  Peter K

  5 september, 2011 at 07:18

 6. […] Sedan fortsatte sommaren med framför allt tävling i Viking Tour (absolut magiskt!), ytterligare 2 veckor med förkylning och så småningom tävlingar på hemmaplan i form av Svealandsmästerskapen linje, Vallentuna CK:s klubbmästerskap och Fredrikshofs klubbmästerskap i tempo och linje. […]

 7. […] några timmar kommer resultaten ut och det visar sig att jag återigen plockat en fjärdeplats i ett Fredrikshof-KM. Vad är grejen med det?! Fortfarande mycket bättre än förra året då jag kom på 13:e plats i […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: