Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Kanondag i Trysil!

leave a comment »

Stöten och Sälen i all ära, men Trysil är helt klart några klasser bättre. Imorse var vi tre bilar med förväntansfulla skidåkare som åkte till Trysil för att uppleva en riktigt fin dag i backarna!

Trysil-skicentret kan det här med organisation och att hålla pistar och liftar öppna. I princip alla backar var tillgängliga och endast en lift såg vi som inte var igång. Och Trysil är stort, så det fanns många alternativ!

Vi värmde upp med några åk i de lite lättare backarna innan vi blev ett gäng på fyra som tog oss bort till svarta pisterna. Janne, Micke, lille Axel och jag. Kände mig lite efter i skidåkningen när jag såg hur de andra susade utför, men det var bara att hänga på och försöka kopiera stilen så gick det bara bättre och bättre!

En av dagens behållningar var helt klart offpist-backen, kanske 500-600 meter galet jobbig puckelpist som gjorde så att mjölksyran absolut sprutade. Axel, 10, bara susade nerför på sin nya snowboard. Vi andra hängde på så gott vi kunde. När dagen var slut hade vi klarat av denna otroligt jobbiga backe hela tre gånger och undertecknad var väldigt nöjd med träningen som backen gav 🙂

Till lunch blev det en 90 NOK-hamburgare som annars hade varit under all kritik, men efter en halvdag i backen satt denna burgare rätt fint.

Vi hann under dagen även med att köra ett riktigt långt utförsåk från toppen där det stundtals var fri sikt, och jag försökte så mycket som möjligt att pressa i kurvor och backar. Rätt slut i benen efter ett sådant åk.. 🙂

Givetvis är en dag i Trysil heller inte komplett utan Blue Park och de hopp som fanns där 😉 Kul deluxe!

Dagen avslutades med att köra ”vilse” på tillbakavägen till Stöten 🙂

Man kan lugnt säga att Trysil visade sig från sin förmodligen bästa sida idag, med klar sikt under stora delar av dagen och i princip alla backar tillgängliga. Rekommenderas varmt!

Written by Martin SE

4 januari, 2012 den 18:31

Publicerat i Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: