Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Avslut på Gran Canaria över Ayacata, Tauropass och Mogan-backen

with one comment

Avslutande dagen på Gran Canaria och en rejäl dos höjdmetrar!

I vanlig ordning var vi hela gänget en bit bort mot Fataga, förbi den nu klassiska kamelfarmen 😉 Där blev vi Jack, Janne, Angelica och jag som drog vidare på nya äventyr.

Precis som i förrgår blev det vägen upp till Ayacata där allt dessvärre hade stängt. I sista stigningen dit träffade vi på Kaspar en sväng, han berättade om sin otur dagen innan när skyfallet hade nått honom i bergen.. tack och lov slapp vi sånt denna dag!

Vägen förbi Presa de la Niñas var något lättare från Ayacata till Tauropass – mestadels nerför och på slutet fin asfalt vilket vi uppskattade efter en ganska skakig upplevelse 😉 Vi hade bestämt oss redan innan att köra ner till Mogan och upp igen och så hem via Soria – och så blev det! Först med litet stopp i Tauropass på 900 höjdmeter – och välförtjänt intag av cola och kanderade jordnötter 🙂 sedan nerför på de finaste vägarna på Gran Canaria.

I Mogan en snabb lunch innan det alltså var dags för denna veckas sista backe – och Gran Canarias alltså finaste backe enligt undertecknad – från Mogan upp till Tauropass.

Jag och P14-Jack Attack satte fart, jag satte ett hyfsat tempo redan från början – så bra tempo man nu kan ha efter att precis ha fått i sig en fin Spagetti Bolognese. På vägen upp så blev jag till och med lite grillad av lille Jack, men han fick till slut ge sig. Janne och Angelica anlände i sinom tid och vi påbörjade den branta utförsåkningen till Soria för att sedan sätta av mot kusten i världens motvind.

När vi kom hem hade vi avverkat 2560 höjdmetrar, 114 km och 5,5 h cykeltid. Ett gott sista pass på Gran Canaria för denna gång!

Undertecknad även nöjd med att ha plockat personbästa i såväl testbacken upp från Maspalomas till utsiktsplatån, samt faktiskt Mogan till Tauropass. Det blev som så att jag bara blev starkare och starkare denna vecka! Skönt med den bekräftelsen efter sjukdom och antibiotikakur..

Kort och gott en fin vecka!

Senior och junior upp till St Bartolome. Janne & Jack.

Undertecknad fastnade för en gångs skull på bild!

En till!

Angelica och vi andra gillade släta asfalten bättre än söndertrasade asfalten.

Njuter av cola på Tauropass.

Mogan-backen!

Janne har precis klarat Mogan-backen i stekande sol. 28 plusgrader.

Trio SCK-cyklister sista biten hem 🙂

Written by Martin SE

12 april, 2012 den 19:37

Publicerat i Gran Canaria 2012

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vilka härliga bilder !!! Bra läsning som alltid. 🙂

    Anna

    Anna Johansson

    12 april, 2012 at 20:16


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: