Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Äventyr på Roslagsleden

leave a comment »

IMG_0217

Roslagsleden är en rätt trevlig led nära Stockholm, och det måste ju njutas lite av. Så imorse stack jag och vapendragare Peter iväg till Norrtälje för att sedan cykla Roslagsleden från Älmsta till Norrtälje och reka inför ett kommande lopp.

Vädret bådade gott och halv elva satt vi i solen i Societetsparken i Norrtälje och åt på varsin leverpastejmacka, innan vi drog iväg. Först asfaltstransport bort till Älmsta, tänkte vi. Vi kommer behöva den sparade tiden till Roslagsleden, som inte är supersnabb på sina ställen.

Väl uppe i Älmsta fick vi genast smaka på en bit ruggigt fin Roslagsled längsmed Väddökanalen. Njutning och en bra start. Efter att ha irrat runt lite efter orange:a skyltarna insåg vi var vi skulle och satte av på bilvägen, som leden går på en bit.

Snart ringer det. Vår kompis Jonas har sett oss och vi vänder för att sluta upp med honom. Han har sin hund med sig och vi inser att det blir svårt att reka resterande mil till Norrtälje. Så vi säger hej efter att ha bestämt träff i Norrtälje efteråt.

Sedan är det blandat grusväg, traktorspår och asfalt. Några enstaka gånger bryts det lite monotona av med meterhögt gräs över en äng, någon backe och några ställen riktig skogsstig, det vi kom för!

Vi stannar till på ett ställe som utlovade fika av skyltarna att döma, men inte idag. Det blev en trevlig pratstund i stället.

När vi närmar oss Norrtälje får vi äntligen lite fin stig. Snabb, flowig stig som avslutas med lite spänger och cykling längsmed fin sjö med båtar från förr.

Vi avslutar med en Club Sandwich med Jonas på Åtellet i Norrtälje. Det blev inte en alltför dum dag i sadeln ändå, även om vi sett fram mot mer stig!

IMG_0205

IMG_0213

IMG_0248

IMG_0249

IMG_0252

IMG_0254

Written by Martin SE

5 september, 2015 den 17:51

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: