Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Backintervaller x 7 på Lidingöträning

with 2 comments

Ledsen för lite sen bloggpost och bilduppladdning, men plikten kallar extra mycket i och med jobb och arrangemang kring flytt mm 🙂

Hur som helst – ny tisdag och ny träning med Hofvets Lidingögrupp. Vi ledare samlades 30 min innan träning för att snacka ihop oss om det tämligen angenäma ”problemet” att vi har så många på våra träningar och att Lidingö inte riktigt räcker till. Mycket bra diskuterades och ni som var med fick höra en hel del av det under genomgången. Ni som inte var med, tänk bara på att komma i tid till nästa genomgång inför träningen så får ni reda på allt ni behöver veta 🙂

Vi delade som vanligt in oss i en mängd grupper och med samtliga ledare närvarande samt ca 55 cyklister på plats blev det rätt enkelt under kvällen – inga krusiduller, bara tuta och köra (cykla).

Jag tog en mellangrupp som mestadels körde intervaller på vår intervallsida av ön (tänk Fågelöudde, Södergarn, Trolldalen, Sticklinge och Abborrbacken, och då tog vi ändå inte Kyttingebacken).

Något som jag gillar att göra när det är intervallträning på gång, är att pausa väldigt lite. Absolut ska man få återhämta sig, men jag föredrar att göra det rullandes istället för att verkligen pausa. På så sätt får man igång benen direkt efter en intervall och lär kroppen att återhämta sig medan man verkligen cyklar – en jätteviktig egenskap att ha. Sedan är det klart att tar man i 100 % i en backe så blir det jobbigt..
Vi tog i alla fall lite kortare pauser än normalt sett och körde åtminstone ganska lugnt mellan backarna så att alla fick lite återhämtning. Dock märkte jag när vi kom till Trolldalen att det flämtades både här och var i gruppen redan då, ber om ursäkt för det och ser till att det blir lite lugnare körning nästa gång 😉

Vi avslutade som vanligt med Djurgården utan spurterna på Tallinkpiren, det hann vi inte med. En perfekt kväll och många var slutkörda men glada 🙂

Tack alla i gruppen – riktigt fint kämpat – och tack Åsa samt Björn för hjälp med ledningen!

Fotat

Som vanligt åkte kameran fram, samtliga bilder finns i mitt Flickr-galleri för kvällen: träning 29 maj.

Här är ett urval:

Strava

För dig som inte hittat till Strava än – registrera dig och använd Strava-appen i din smartphone (med fördel iPhone/Android) eller om du har en GPS och laddar upp dina träningsfiler på sajten. På så sätt kan du jämföra dig själv i backar och på vissa sträckor – samt jämföra dig med andra på Strava. Vi blir fler och fler där och det är en kanonsajt med ett bra upplägg!

Här är min Strava-runda från i tisdags

EDIT: Min ledarkollega Vilma har också bloggat om en annan mellangrupp ”SUB 9” (som var snabbgruppen förra året) som hon och Erik S ledde i tisdags.

Written by Martin SE

31 maj, 2012 den 11:41

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kanon rolig blogg att få börja följa! Tack för ett grymt första intervall pass någonsin för mig på cykel! Ju hårdare och tuffare det är desto bättre resultat. Sådan mentalitet gillar jag…nu ska kroppen bara palla det också….

  / Karin

  Karin

  31 maj, 2012 at 14:39

  • Kanonkul att du var med också Karin, fler tillfällen kommer 😉 Som jag sa, efter några veckor med sån här träning kommer du sen att vara starkast av alla!

   Martin S.

   1 juni, 2012 at 22:56


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: