Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Åter på 2 hjul och tempotest

with 5 comments

Jag har inte direkt tur med hälsan denna säsong, denna gång har det varit en förkylning som satt stopp för träningen. Dock har jag kommit ut de två senaste dagarna ändå, med Angelica som närmsta vapendragare.

I onsdags rullade vi lite lätt på Lidingö, även om det stundtals inte var så lätt. Jag upptäckte i alla fall att jag inte kan ge mitt allt på intervaller, inte helt otippat. Sedan låg jag på Angelicas rulle mellan Södergarn och Elfvik, den 2,8 km långa ”temposträckan” där vi på Lidingö (ja, jag säger vi fast jag inte bor där men är ledare i Fredrikshofs Lidingögrupp) har myntat SUB 4 som ny innebörd. Dvs ta sig an den sträckan och slå 4 min. Det gjorde jag och Angelica inte, det blev 4:23 om jag inte minns fel!

I torsdags kväll blev det tempoträning, men först lite före träning-mat innan vi gjorde en repris på en marsmorgon och tog bilen (!) ut till Gillingebanan för att köra tempo Angarn-Roslagsstoppet och tillbaka igen. Vi tog det lugnt i skymningen, stötte på 2 Hofvet-klungor och 1 VCK-klunga och undrade varför en tempobana är så backig 😉

När naturen kallade på mig släppte jag iväg Angelica på tillbakavägen, så jag fick jaga lite för att komma ikapp och få lite sällskap söderut i alla fall. Hon har bättre tryck i pedalerna i år än tidigare, helt klart! Med ett par kanonhjul till tempo-SM kan det också bara bli än bättre 🙂

De tempopinnar jag köpte i vintras var tyvärr pajj i gängorna 😦 Men jag har kvar tempopinnarna jag lånat av Karin sen förra året, tack för det!

Helt klart en schysst kväll även om min kropp inte alls ger mig de signaler jag vill ha just nu. Ok, benen är väl hyfsade, men resten är under isen. Det är bara att kämpa vidare..!

Written by Martin SE

8 juni, 2012 den 14:56

Publicerat i Träning / Rundor

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Collaget är så bra 🙂

  Angelica.Ek

  8 juni, 2012 at 17:11

 2. Verkligen fint collage! Här finns finfina tempopinnar 😉 http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=79007

  Erik G

  9 juni, 2012 at 09:02

 3. Precis vid båthamnen vid collaget hittade de ett flera veckor gammalt lik i vattnet, fredagen den 1 juni :-O

  Erik G

  9 juni, 2012 at 09:04

 4. Erik: jag ska kolla om man kan fixa gängorna i tempopinnarna jag redan har, annars köper jag nog dina om de finns kvar!

  Tack för tipset 🙂

  Gällande liket.. uj uj. Undrar var det kom ifrån..

  Martin S.

  9 juni, 2012 at 17:17

 5. […] blev även några pass med Angelica och mot slutet på månaden var hela Södertälje CK med vänner igång och arrangerade cykel-SM i […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: