Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Årets hårdaste tisdagspass på Lidingö

with 3 comments

Erik S håller koll på mellangrupp efter spurter på Tallinkpiren.

Det är inte ofta jag fått känna av hur det är att släppa lucka eller tappa rulle. Men på denna veckas tisdagspass med Fredrikshofs Lidingögäng fick jag vika ner mig 2 gånger. Mitt försvar? Första passet med snabbgruppen för i år..

Det är riktigt bra att vi är så många som fortsätter cykla även efter vad många betraktar som årets sporthändelse alla kategorier, Vätternrundan ;-). Igår var vi uppåt 30 pers som nekade det våta underlaget och de hotande molnen och tur var väl det, det enda blöta vi fick på oss var stänk från vägen och Rodnys svett när han jagade Strava-KOMs. 😉

Rodny, Lars-Erik och jag tog snabbgruppen denna tisdag och passet  blev en rejäl urladdning för egen del och sporrades såklart extra av att Brostugan-Jesper kom och gjorde livet surt i backar och på platten, samtidigt som alla skulle visa vilken fin form de var i. Jag? Blott 5:e träningspasset på 2 veckor p g a flytt.

Jonas R och Lars-Erik ledde snabbgrupp tillsammans med undertecknad. Lars-Erik kan ligga i ungefär 40 km/h hur länge som helst (så länge det är platt, säger han)

Extra kul var det också att se Lidingögruppens grundare Lasse tillbaka efter (ej cykelrelaterad) skada, samt Erik S som är tillbaka från en tids sjukdom. Det är svårt det där med att få ihop vardagsliv, jobb, träning och hälsa..

Lasse var tillbaka på CX i väntan på ny hoj.

Det blev en ganska normal Lidingötisdagsrunda med fartsträckor Södergarn <-> Elfvik, Södergarnsbacken, Askriket med brantaste backen på Lidingö, Kyttingebacken, Abborrbacken, spurter på Tallinkpiren och slutligen Djurgårn runt.
Benen var rejält möra på flera av oss på slutet och Lars-Erik höll farten uppe runt Djurgården kan man säga. Väl tillbaka vid Gärdet drog jag igång en spurt som innebar kramp i högerbenet det sista som hände på passet. Hoppas det är en måttstock på att man kört hårt och bra snarare än att man tränat för lite i år..?

Peter Hampus bytte till mtb mitt under passet. Variation förnöjer!

Erik S och Christian spurtade om åtråvärda prestigepriset på Piren 😉

Bäst: vädret och att vi var så många på vägarna
Sämst: Det psykologiskt tunga i att släppa lucka

Också bra: att plocka Strava-KOMs trots dålig form

Här är min Strava-registrering för rundan

Givetvis blev det massa foton också, de finns här: Foton Lidingö tisdagsträning 26 juni 2012

Written by Martin SE

27 juni, 2012 den 22:49

Publicerat i Träning / Rundor

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hatar att bli av med KOM jag inte visste av att jag hade, så nu blir det till att ut och jaga efter segment jag inte visste fanns 🙂

  Henrik

  28 juni, 2012 at 11:39

 2. Haha, ja, det är så förtvivlat trist att få det där mejlet i inboxen, att man just tappat ett Strava-segment till nån! Haha 🙂

  Martin S.

  28 juni, 2012 at 11:53

 3. […] Dittils årets hårdaste tisdagspass på Lidingö revs av och allt var frid och fröjd. Sakta men säkert började jag bygga upp för att så småningom tävla. […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: