Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

SMACK Skokloster – rapport från min första start i år

with 8 comments

Foto: Philip McCann

Äntligen kom jag så iväg till mitt livs första SMACK och min första start för i år!

Edvard och jag tog bilen från Sundbyberg upp till Skokloster, där det var en rundbana som 3 varv skulle klaras av på.

Karl-Axel ”Facepalm” Zander som körde starkt under kvällen.
Foto: Jesper Andersson 

En tjuga till anmälningen och småsnack innan det var dags att ställa sig i ”fållan”, sedan bar mastern iväg några km innan fältet släpptes löst. Jag var långt framme, vilket på förhand var vad jag och Edvard bestämde oss för inför GP:t. Direkt stack Zander från CRT och en kille till. Jag lät bli att gå med. Några ryck till där vi lät några gå iväg och direkt hämtade in några. På något sätt missade jag dock när Edvard stack iväg och det dröjde innan jag insåg att han inte var bakom mig utan framför bland utbrytarna.

1:a varvet var jobbigt, framför allt ”branta” backen på Slottsskogleden, men allt eftersom började det kännas bättre. Låg högt uppe nästan hela tiden för att ha koll på vad som hände och inte riskera att dras in i någon vurpa eller dyl.

Varv 2 var lättare, jag låg topp 10 mest hela tiden och bidrog en del också, men inget direkt samarbete i klungan när man kunde börja hämta in utbrytarna något.

Varv 3 vad lättaste varvet av alla, mest för att det stannade av när ingen ville eller kunde göra dragjobb, mer än de 6-7 främsta. Då plockade jag fram kameran istället när jag insåg att det var kört att hämta in utbrytningen 🙂 De sista kilometrarna in mot mål var det några som försökte sticka men det gick såklart inte. Jag tog några förningar och tröttnade lite.
Inför sista kurvan innan spurt såg jag till att plocka några placeringar, fast jag tappade nog fler när alla var så hetsiga och ville ha bästa plats. Jag tänkte att om det blir trång spurt så lägger jag av och rullar bara in med gruppen utan att riskera något. Tack och lov sprack det av rätt rejält sista 400 metrarna och det var glest bland spurtarna så jag plockade in några placeringar i spurten och landade på en helt okej 26:e plats av 67 startande.

Nr 4 Henrik Lundberg från TMCK var ständigt med högt upp, tack för det! Han plockade även klungspurten i andraklungan.

Här har jag alltså lackat ur på att inte få draghjälp och plockar fram kameran istället för att smattra av några fina foton.

Missnöjd med att ha missat utbrytningen, men nöjd med att ha fått bekräftat att min cykling fungerar om än i tävlingsträningssammanhang, trots 10 veckors frånvaro p g a sjukdom under mars-maj.

Någon från CK08 kom fram till mig efteråt och snackade lite allvar om min klungkörning och att jag skulle se mig för mer, jag känner att det egentligen gäller de flesta men tar åt mig då detta alltså var min första start i år. Själv var jag satans nära att gå på hjul 1 gång när en kille ställde sig upp i backe och cykeln flög bak en halvmeter..

Edvard plockade också in en vettig 9:e plats efter att ha legat i utbrytningen, starkt!

Vi hade lite bråttom hem efteråt så det var först efteråt jag sett att Jesper A plockade bronsplats i DM Uppland elit, vackert Jesper!

Snitt enligt SMACK var 41,5 km/h medan min Strava säger 41 km/h under själva tävlingen.

Tack SMACK och Bålsta CK för arrangemanget, mycket god kväll!

Samtliga mina bilder före, under tävling och efteråt finns på min Flickr: SMACK Skokloster GP.

Written by Martin SE

5 juli, 2012 den 14:20

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bålsta CK och inte Bollnäs väl? 🙂

  Henrik

  5 juli, 2012 at 14:37

  • Fasen vilka fina bilder, blir inte bättre cykelväder än så där i Sverige.
   Har svårt att se vad du skulle kunna ha gjort så fel angående klungkörningen, förutom att gida upp jämsides och ta kort vilket kanske kan sticka lite i ögonen på några 🙂

   Henrik

   5 juli, 2012 at 14:56

  • Tack för anmärkningen!

   Ja, igår var det propagandacykling! Kanske vi är värda det efter regn på typ varje tävling hittils i Sverige 🙂

   Martin S.

   5 juli, 2012 at 15:02

 2. Jag tår åt mig äran för den suveräna bilden på dig och Zander 😉 haha! Kom jag 3:a?! Det var som fan! kul!

  jeppman88

  5 juli, 2012 at 20:27

 3. Härlig inspirerande läsning o bra bilder som alltid. Bra jobbat Martin 🙂

  Anna

  Anna Johansson

  5 juli, 2012 at 22:26

 4. Haha, ja det kan väl säkert ha varit några som störde sig på att du glider fram och börjar ta kort om de själva slet för att hänga med klungan! 😉 Kul läsning och bra jobbat!

  Vilma

  6 juli, 2012 at 07:42

 5. […] för 2012 – eller egentligen träningstävling, då Edvard och jag åkte upp till SMACK Skokloster GP en ljuv […]

 6. […] Skokloster arrangeras av Bålsta CK och senast det begav sig var det riktigt lyckat – så även denna […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: