Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

U6 etapp 4: GP

with one comment

Torsdagen på U6-veckan bjöd på GP mitt i stan, som sig bör. En fin 2 km oteknisk bana där 25 varv skulle klaras av för herreliten. Även mitt livs första GP.

Jag tänkte såklart vara med högt upp redan från början och hade en topp 30-placering första varven. Dock finns det ju mer rutinerade tävlingscyklister än jag som på något sätt tar sig fram sjukt enkelt i klungan och efter ytterligare några varv låg jag i nedre tredjedelen i huvudklungan istället. Inga riktiga problem, men för många varv långt bak och det börjar ge resultat så att säga – på 10:e varvet förmodligen så tappade jag koncentrationen i två kurvor och hade sedan inget hjul att gå på = tappade huvudklungan. Det var såklart fler som tappade och kom att tappa och till slut var vi 10 st i en grupp, där nästan alla redan gett upp tävlingen, vilket gjorde att vi bara var 3 st som turades om att gå runt.

Efter några varv tröttnade jag duktigt och stötte i motlutet vid varvning, bara för att lite snopet bli avplockad tillsammans med gruppen. 17 varv eller något sådant fick vi vara på banan i min GP-premiär och jag måste säga att visst, det var jobbigt, men inte alla så jobbigt som jag tänkt mig. Jag hade en hel del krafter kvar när det var dags att gå av, men sådan var etappen idag och det är bara att ta nya tag till imorrn.

Det grymmaste idag var supporten från alla möjliga håll och kanter, Angelica med bland annat kameran också och såklart många, många fler. Jättetack! Mitt namn var nog det som hördes mest längsmed banan.. och då är jag förmodligen inte riktigt lika namnkunnig som många andra i klungan.

Snitt 40,5 km/h över 32 km i GP:t skvallrar min Strava om. Inga problem med hastigheten idag direkt, men bättre placering i täten nästa gång 🙂

Plockade en 60:e plats idag och ligger 75:a i sammandraget. Idag startade 81 cyklister.

Topp 30 första varven, jag i gul hjälm såklart 😉

Den första av 2 kurvor som skulle göra att jag tappade klungan.

Här leder jag gruppen när vi kör ikapp framförvarande cyklist som sedan var en av dem få som hjälpte till i gruppen.

Så här såg det väl ut mest hela tiden, vi 3 i täten. Här in i motlutet innan mål.

Axel var först ut i GP:t idag och gjorde bra ifrån sig i P10-12.

Written by Martin SE

12 juli, 2012 den 18:58

Publicerat i U6 Cycle Tour 2012

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Härlig läsning Martin, bra jobbat o lycka till i fortsättningen oxo.

    Kram Anna

    Anna Johansson

    12 juli, 2012 at 20:52


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: