Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Slitigt och sliten i Roslagen med Fredrikshof Lidingö

with 3 comments

Pang så var det lördag och dags att återuppta traditionen med lördagsträning i Fredrikshof Lidingös regi. Upp 06.20 som vanligt, hetsa i sig för lite frukost och sedan bomba iväg till samlingen vid Naturhistoriska där Lasse ”Lidingös gudfader” redan börjat instruera hur dagens cykling skulle gå till, inför ca 40 cyklister.

Jag hade hoppats på att det inte skulle finnas en snabbgrupp denna lördag, men de förhoppningarna grusades redan på fredagskvällen när Hofvets egen Kaspar Fritz sms:ade om tid och plats 😉 Jag har känt mig lite sliten under veckans pass och det är bara att konstatera, min återhämtningsförmåga är sämre denna säsong än förra – därav dagens pass skulle bli jobbigt 🙂

Vi blev hur som helst en namnkunnig samling på 20 cyklister som rullade ut i snabbgruppen, med målet inställt på ca 11 mil distans med några fartsträckor. I höjd med Häggvik delade vi upp oss i två grupper, där jag tog ena och VCK-Ernst samt Stefan tog den andra. Perfekt med något tightare grupper på de vägarna vi skulle rulla på idag.

Efter Upplands Väsby och fina allén på Almungevägen blev det så dags för första fartsträckan för dagen – Almunge-Kimsta. Men först meckade vi lite med Kaspars cykel i förhoppning att det skulle sinka honom lite under dagen. Vi misslyckades, attans.
Fartsträcka blev det och tydligen snabbast i år då det t o m blev en Strava-KOM där idag. 4,7 km med snitt på 43,5 km/h i kantvindsförhållanden, helt ok. Inte så konstigt i och för sig då vi mer hjälptes åt idag och jag annars brukar försöka ligga i utbrytning på den sträckan. Vem det var som plockade fartsträckan noterade jag dock inte, men vi noterade att Andreas, KM-linjetvåa förra helgen, blev sliten och la sig längst bak, så det kanske var han som tog den. 😉

Vi fortsatte norrut till Lunda istället för traditionella Markimvägen, första gången i år och för egen del nyligen körda vägar då det var VCK KM linje där i veckan. Sedan bort till Kårsta där vi körde ny fartsträcka från i princip Kårsta k:a till Rimbovägen. Backigt så det sjunger om det, perfekt 😉 Jag satte av först för att kunna pricka in några foton i en kurva innan det var dags att försöka jaga ikapp gruppen. Uppför backen och plocka de som låg sist, men när det plattade till igen blev det knepigare. Resten av sträckan pangade jag på med David på rullen hela vägen men vi kom aldrig ikapp frontgruppen som var för många och för starka. Även här vet jag inte vem som ”vann”, anar ett tema för idag 😉

Vi rullade upp till Roslagsstoppet där det blev dags för nästa fartsträcka, lite längre denna gång och i lagtempo. Vi hade lite dålig organisation i vår grupp från Stoppet till Brottby, många började bli slitna också medan andra (Kaspar) inte visade några tecken alls på svaghet. Denna gång spurtade han också ifrån mot bron över motorvägen.

Efter Stoppet fick vi ju också känna på lite extra av dagens kantvind, som såklart bet än mer efter 8 mil än i början. Men, pannben osv och vi höll ihop bra ändå, mycket tack vare tvåpar som vi körde för det mesta under rundan.

I höjd med Angarn blev det dags för dagens sista fartsträcka, på’t igen bara och Kaspar, Otto, Andreas, Aivar seglade iväg efter halva sträckan. Jag hade svårt att täppa lucka men lyckades slutligen komma in på Aivars rulle, innan dragjobb var klart och det samlade ihop sig till spurt mot viadukten. Spurt som ja, Kaspar, inte helt otippat plockade. Här tror jag också Andreas hade en trasig växelvajer, så riktigt imponerande att köra så starkt på avslutande fartsträckan. Också imponerande av Aivar att trots totalt rubbat balanssinne under sommaren komma tillbaka och vara så stark.

Hemvägen var allt annat än lätt, jag var rätt tom, sliten och behövde visa vägen vilket görs genom att man ligger i princip längst fram hela tiden. Jobbigt, så det var skönt att rulla in på Bergiusvägen igen och sedan köra fika på Skafferiet i Stora Skuggan. Riktigt värt!

Alla som var med idag – tack och det kommer fler sådana här pass!

Written by Martin SE

8 september, 2012 den 16:54

Publicerat i Träning / Rundor

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Låter som en riktigt grym dag på cykeln!
  🙂

  Blackie

  9 september, 2012 at 07:47

 2. Schyssta bilder Martin (som vanligt)! Där ser man vad man missade…

  Andreas P

  9 september, 2012 at 17:33

 3. Kul läsning och sköna bilder. Kan tillägga att Andreas drog av sin växelvajer direkt efter första fartsträckan. Där hade han och jag haft olika uppfattning om vilken av skyltarna som gällde, så han tog den ena och jag den andra 🙂 På sträckan från Kårsta kom vi iväg lite olika från stoppet, så Andreas skaffade sig en lucka, jag stötte ikapp i backen och sen höll vi undan. Riktigt starkt av honom! Kändes ovärt att spurta mot en singlespeed 🙂

  Kaspar

  9 september, 2012 at 19:11


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: