Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Vallentuna CK KM linje 2012

with 8 comments

Taget inifrån klungan. Sekunden efter var det attack 😉

Vallentuna CK arrangerar fina klubbmästerskap och jag har haft nöjet att för tre år i rad närvara på deras KM. 2010 som åskådare, 2011 som tävlande och även i år som tävlande.

Det började med att jag och Ingrid cyklade upp från stan på väldigt trafikerade vägar. Vi fick en fin uppvärmning inför de 2 varven på den klassiska Markim-banan (motionär körde 1 varv).

Jag och Ingrid fick en bra uppvärmning från stan.

Ansvarig och masterbilförare Bengt Sareyko hade ordnat det mesta suveränt tillsammans med övriga funktionärer.

Mic, min ledarkollega i Hofvet Lidingö, hann precis komma till starten också och sen var vi iväg. Direkt när mastern släppte så blev det åka av. Jag har haft lite problem med min högra vad sedan Hofvets KM-helg och trodde att det inte skulle hålla länge, men det gjorde det ändå tack och lov.

Karl-Axel Zander tryckte hur som helst på från km 0 och det var perfekt för att få upp värmen, men få samarbetsvilliga i början. Det fortsatte så, att Zander tryckte på, jag gick med, Oskar från CK08 och några andra också ibland. Det blev aldrig någon riktig utbrytning under första varvet trots att det var rejäl lucka både här och var. Däremot när jag tog fram kameran när det gick lugnt inför andra varvet så var det 2 påpassliga som gick loss och de fick en riktigt fin lucka efter några minuter. Peter L från Norrtälje och Thomas från CK 08 körde på bra här i utbrytningen 🙂

Lite skitsnack innan start 🙂

Inne på andra varvet började vi så köra, Zander, Oskar, jag och ofta minst en CK Uni främst. Så pass snabbt gick det att vi återigen fick lucka, innan Zander och Oskar stötte ytterligare en gång och det bara var att låta dem gå iväg. Utbrytningen blev till slut dessa fyra herrar som var rätt starka, så att säga. Vi hade uruselt samarbete och massa misslyckade försök att få igång en fin rotation i vår jagande grupp, så avståndet växte. In i de backigare partierna på Markim-banan så kom vi ikapp Zander som krampade. Han var helt tom och fick en hård bar av mig, vi behövde Zander lite senare såklart, för att köra in utbrytarna.

Vi fick till något slags halvbra samarbete och vi var några som jobbade stenhårt, en av de mer tongivande Andreas från just VCK. Men jag var rätt trött här då jag kört på bra och tagit mycket förningar, legat i begynnande utbrytningar, täppt luckor och allmänt kört otaktiskt för egen del. Men det var fler som började bli trötta och på sista rakan mot mål hade vi utbrytarna i sikte hela tiden. I vänstersvängen 200 m från mål var vi ikapp dem, jag hade ingen rulle att gå på och körde igång med en tidig spurt. Plockade platser men stumnade på slutet och hamnade till slut fyra i spurten bakom Oskar (3:a) och vinnaren Andreas Viberg.

Vinnaren av Vallentuna CK:s klubbmästerskap i linje 2012 – Andreas Viberg!

Att komma fyra har jag rätt fin erfarenhet av på sistone, men spelade ingen roll här. Jag gjorde allt jag kunde, var aktiv, körde slut på mig och det var sjukt kul.

Helt enkelt ett välarrangerat KM, tack alla!

Ingrid gjorde bra ifrån sig i motion, trots att hon cyklade vilse! Mic kom tyvärr ouppvärmd till tävlingen, men fick ett riktigt gediget pass han med!

Efteråt blev det på med mörkerlampan och cykla hem i lugn takt. Fint avslut på en kul kväll!

Written by Martin SE

5 september, 2012 den 18:42

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för att jag fick hänga på! Och roligt att läsa om din upplevelse av loppet, du slet bra och verkade ha sjukt kul! Det är viktigt :). Jag hoppas jag får hänga med i en klunga nästa gång jag kör :).

  Ingrid

  5 september, 2012 at 19:34

 2. Kul att läsa om – ångrar att jag inte hängde på 🙂 Bra kört, fjärdeplats är inte illa!

  Vilma

  6 september, 2012 at 11:17

 3. Fasen, det här hade jag gärna varit med på även om jag bara sett ryggen på er … kan vi inte posta i förväg på pedalfriends, eller missade jag det fullständigt kanske? Har ju lite revanschbehov efter min KM-punka 900 meter efter starten, med tillhörande ”bryt-och-bryt-ihop”.

  Jag å min sida kan verkligen tipsa om de härliga SMACK-loppen på onsdagar (iofs sista igårkväll), som företrädesvis äger rum i solsken och helt utan attityd bland de deltagande.

  Fredrik L

  6 september, 2012 at 12:40

 4. Så du hade koll på utbrytningarna i år… Du har gjort framsteg på flera sätt sedan förra året =)

  Daniel

  7 september, 2012 at 08:19

  • Jag tycker jag mest varit sjuk.. men det kanske var marginellt svagare startfält i år? Då är det ju lättare för en sån som jag att köra 🙂

   Martin S.

   7 september, 2012 at 08:36

 5. […] Markimvägen, första gången i år och för egen del nyligen körda vägar då det var VCK KM linje där i veckan. Sedan bort till Kårsta där vi körde ny fartsträcka från i princip Kårsta k:a […]

 6. […] Det blev mer klubbmästerskap – Vallentuna CK:s som även det är en riktigt trevlig tillställning. Jag och Ingrid cyklade ut som fin uppvärmning, körde KM:et och cyklade sedan hem i mörkret. En annorlunda och kul kväll. Själva linjet då? Jag ville bara ha kul och körde aktivt och inte taktiskt alls. Det var jäkligt kul och jag spurtade in på en ny fjärdeplats. […]

 7. […] Zander skulle göra något ganska tidigt. Mycket riktigt, han attackerar på samma ställe som i Vallentunas linje-KM förra året och kommer loss. Några till ansluter och slutligen är de fyra där framme, inklusive […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: