Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Jag slapp i alla fall fjärde plats (Fredrikshof KM linje)

with 2 comments

Sex av oss sju som var in på sista varvet. Foto: Jonas Nordin

Samtliga bilder här (fotade av mestadels Jonas Nordin)
Ingrid har nu också bloggat och lagt upp fler bilder

Story:

När jag vaknade imorse var varken kropp eller knopp med. Jag var lite orolig för att jag inte återhämtat mig tillräckligt sedan tempot igår men försökte mota bort de tankarna. Mötte upp Henrik Sandén och sedan bilade vi ner till Salem och Fredrikshofs klubbmästerskap i linje 2012 – 3 varv runt Bornsjön.

Lite tjatter och uthämtning av nummerlapp och det började dra ihop sig. Ca 20 min uppvärmning och sedan upp på startlinjen. Jesper J, en av favoriterna för dagen, drog igång direkt från kilometer noll och det var bara att hänga på. När första backen närmade sig var jag lite för seg och hade definitivt för lite tryck i benen för att kunna göra något. Det blev någon liten stöt och vi var några som fick lucka, men det gick ihop rätt snabbt igen. Taktiken för dagen hade misslyckats och det var bara att gå på plan B – rycka på sista varvet i samma backe eller mot slutet.

Tyvärr var inte benen med mig alls denna dag och jag krampade under tredje varvet – trots det blev vi till slut 7 st som gjorde upp om främsta placeringarna.

Petter stötte med 1 km kvar till mål och fick lucka när vi övriga inte var intresserade av att täppa till. Med 1 km kvar till mål kan man ju fundera på hur vi tänkte där, men vi var alla helt enkelt lite avvaktande inför spurten. Hur som helst ökade Petter och vi som ”jagade” fick inte upp samarbetet alls. När jag går upp längst fram med 500 m kvar chansar jag och trycker till allt vad jag har. Det var inte så fasligt mycket, men det räckte till att få liten lucka inledningsvis. Men med 40 m kvar till mål får jag misärkramp i vader och lår, de övriga har dragit igång spurten och jag har bara att rulla in till mål och plocka plats 5.

Inte så där fasligt nöjd, men mycket nöjd med att i alla fall inte sluta fyra.. så som min säsong sett ut i år ska jag heller inte klaga. 🙂

  1. Petter Gisslén
  2. Andreas Lindqvist
  3. Kaspar Fritz

Jag alltså femma och Henrik Sandén sjua.

Bland damerna plockade Karolina Örnstedt förstaplatsen. Gott!

Tack alla som gjorde detta möjligt!

Fortfarande ganska stor grupp på andra varvet. Jesper J, Kalle A och jag i fronten. Foto: Ingrid Kjellström

Sista varvet, Kaspar F, jag och vinnaren Petter i fronten. Foto: Ingrid Kjellström

Written by Martin SE

2 september, 2012 den 14:50

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] den sträckan. Vem det var som plockade fartsträckan noterade jag dock inte, men vi noterade att Andreas, KM-linjetvåa förra helgen, blev sliten och la sig längst bak, så det kanske var han som tog […]

  2. […] Dagen efter var det linje-KM och jag hade höga förväntningar på mig själv. Återigen åkte jag och Henrik Sandén ut för att göra livet surt för övriga deltagare. Tyvärr var jag inte ordentligt återhämtad från tempot dagen innan och hade inte alls benen med mig för linjet, som slutade med en riktigt sopig taktisk miss och femteplats. […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: