Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sofia HillClimb – backprolog i innerstan!

leave a comment »

130522-060-andreasnystrom
CK Crescendo Velo ordnade Sofia HillClimb igår, ett perfekt tillfälle att mäta sina krafter i något som närmast liknar en backprolog. Uppför till Sofia kyrka på Söder – där de två första i varje grupp går vidare till nästa omgång. Elimineringstävling alltså.

Vi samlades säkerligen ett trettiotal cyklister igår och körde dessa utslagsgivande heat. För egen del hamnade jag i en grupp om 5 första heatet och där var det lätt att hålla koll på två Valhall och gå vidare med en tredjeplats.

Efter ca 25 min väntan till nästa heat så var det dags igen. Denna gång slumrade jag till en halvsekund innan backen och i skarpa högersvängen var plötsligt samtliga förbi mig. När jag går ikapp i början på backen bestämmer sig en av motståndarna att gå ut rakt framför mig, tvärnit och rätt ut i skogen via några välplacerade kullerstenar. Där var den chansen att gå vidare borta..

Vann till slut gjorde favoriten Joel Håland.

Ryktet går att Sofia HillClimb återvänder fler gånger under säsongen, håll utkik!

Peter som kom trea har också bloggat.

Här är fler bilder från kvällen.

130522-001-andreasnystrom

 

Foton: Andreas Nyström

Written by Martin SE

23 maj, 2013 den 18:54

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: