Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Falkenloppet 2013 – racerapport

leave a comment »

IMG_1115
Foto: Angelica Ek

Söndag eftermiddag och det såg mörkt ut, men vi körde ut till Nynäs och jag startade i seniorklassen. Ingen nederbörd, torra vägar och så småningom massa sol gjorde det till en behagligare upplevelse än tidigare klasser hade fått. Tack för att man fick starta sent, för en gångs skull 🙂

Senior och junior körde dessa 9 varv och 90 km tillsammans, det fungerade hyggligt. Lätt att hålla reda på att det var juniorer som attackerade till höger och vänster första två varven, som också var de snabbaste varven av de nio som vi avverkade. Jag var själv rätt aktiv, var i några kortare utbrytningar, plockade ner attacker och visade mig innan jag tyckte att det fick vara nog. Låg högt uppe i klungan mest hela tiden idag, men var lite mer avvaktande efter halva loppet – givetvis för att benen började tappa lite kraft och för att jag var lite småless på att vi inte höll farten i klungan.

Det var knappt några senior som kom iväg första halvan av loppet, men rätt vad det var så seglade det iväg några stycken och jag var helt instängd. Några av dem hämtade vi in efterföljande varv, men det var helt ärligt talat lite svårt att hålla reda på hur många av ”våra” som låg i utbrytning. Efter sjätte varvet började jag få krampkänningar i båda låren, konstigt tyckte jag som hade druckit och ätit bra. Det blev såklart värre och värre, men jag gnetade mig fast i några av de jobbigare backarna första tredjedelen av varvet och var långt framme i klungan resten av varvet. Dock så fort jag tog i lite extra, var det som om hammaren slog sönder låren, så därmed var jag eliminerad för dagen.

åttonde och näst sista varvet blev vi stoppade för att låta elitutbrytarna gå om. Så småningom kom det några attacker från senior, var med och plockade ner dessa, men på en av kontraattackerna gick tre cyklister iväg, en Hymer, en Örebro och en till. Jag var sliten, försökte gå med, men avståndet växte hela tiden, mina lår krampade och sedan kom klungan ikapp mig. Bara att gilla läget med värkande ben.. vi blev sedan stoppade (kröp i snigelfart) ytterligare två gånger av kommisariebilen, där den sista gången faktiskt räddade mig – jag hade fallit igenom i en av backarna tidigt in på sista varvet och det blev en lucka på femtio meter. När vi släpptes lösa igen så höll jag mig kvar och in på målrakan med kramp i båda låren lyckades jag även vara kvar i klungan, även om det inte blev någon placering att tala om såklart.

Summa: bra träning, sådär tävling (andra har skrivit om det), flera vurpor och farsartat att bli stoppade så många gånger de 2 sista varven när vi skulle köra in utbrytarna.. kul dock att ha kommit igång med tävling!

Tack alla som hejade och peppade!

Här är mitt lopp på Strava

Written by Martin SE

9 juni, 2013 den 22:12

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: