Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

SMACK: Markim linje – rapport

leave a comment »

SMACK och linjeonsdag stod på schemat igår. Det var ett mycket lätt val att cykla ut till Lindholmen för att köra de snabba 2 varven på Markim-banan med ett 70-tal andra cyklister.

Det var sommarkväll, det blåste knappt, det var många lag med och inte minst vi i TMCK som minsann fick till det rätt bra under kvällen.

9028744570_79fb8fdc28_h
CK08 var nog flest ikväll, här taktiksnack innan loppet?

Starten var 4 km (!) master i lugnt tempo, sedan släpptes vi äntligen loss efter vad som kändes som en evighet. Det vart en hel del attacker som sig bör och TMCK låg långt framme och plockade ner det mesta, tillsammans med några andra som också var heta i toppen på klungan. Efter en stund gick dock två Uppsala-killar (Zander och Arvidsson) loss i en mindre grupp, och här fick vi problem att täppa lucka. Till slut klev Tomaz fram, täppte och sedan var det bara att snurra på högt upp i klungan.

In på andra varvet var det samlat, jag visste dock att Zander skulle göra något ganska tidigt. Mycket riktigt, han attackerar på samma ställe som i Vallentunas linje-KM förra året och kommer loss. Några till ansluter och slutligen är de fyra där framme, inklusive TMCK:s Karl Pamp. Resten av loppet var det bara att plocka ner alla attacker, sänka farten och se till att utbrytarna kom iväg tillräckligt långt för att utbrytningen skulle hålla. Framför allt Rolander och Christer från oss gjorde ett bra arbete där framme.

9026538515_6c164aaf47_h
Viktor Fhors & Pampen som gjorde TMCK stolta.

Ingen kommer iväg och på den långa, böljiga rakan in mot mål så var det givet att utbrytarna skulle kämpa om plats 1-4. Klungspurten var också helt given då Upsala hade ex-TMCK Henrik Lundberg med i klungan. Jag låg dock inte på hjul på Henrik utan fortsatte köra hyggligt lite längre fram. Sista kilometern går jag upp på Rolanders hjul i toppen av klungan, han går åt sidan och då drämmer jag på med den sista fartökningen jag har. Det blev tydligen en liten, liten lucka, men med 250 m kvar går jag ut till höger, släpper förbi hela klungan och rullar i mål sist av alla, fotandes och nöjd med dagsverket. Vem som tog klungspurten? Henrik 🙂

9026539827_7c781fdd28_h
Rolander efter väl uträttat arbete 🙂

Stort tack till SMACK för ett fint arrangemang och bra gjort av Pampen som kom fyra efter lite kramp på slutet.

Snitt båda varven 42 km/h, det snabbaste jag varit med om på Markim-banan.

Efteråt var det cykla hem igen (nu med sällskap) så det blev en fin kväll med drygt 13 mil benen.

Written by Martin SE

13 juni, 2013 den 16:34

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: