Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Jag syndade i helgen

with 2 comments

För ganska exakt 4 år sedan tog jag de första stapplande tramptagen på en landsvägscykel. Inom loppet av ett år hade jag köpt sex cyklar – 1 MTB och 5 landsvägscyklar. Jag bytte ut cykel efter cykel och uppgraderade mig hela tiden. Den första var en mtb. Den byttes mot en 80-tals Nishiki som blev stulen ganska omgående. Fort skaffa ny hoj, en Tour de France-gul 90-tals Merida. Den höll bara för sommaren innan jag skaffade min första riktiga moderna racer, en Nishiki. Mitt i vintern köpte jag en kompetent Scott-hoj och slutligen blev det drömmen Cervélo, som jag fortfarande cyklar på.

Men det intressanta är var det började. Med en klassisk mountainbike. Den cyklade jag på till och från jobbet, innan jag fick nog av att bli omcyklad av budcyklisterna (och skaffade en racerhoj som dem).

Nu är cirkeln sluten igen. Jag har fått låna en MTB. Och jag syndade i helgen. Jag tog mig bort från landsvägen och in i skogen. Eller skog och skog – det var mest Hagaparken med dess grusstigar och några få skogsstigar med rötter och annat skoj.

Det var kul, såklart! Jag har väntat med att cykla MTB för att jag vet att jag kommer fastna. Haga var bara en försmak. Snart blir det ut igen! Och då ska jag nog fixa stigen ner från Hagatoppen bättre än senast (där Angelica blåste om mig).

IMG_2191
Hagatoppen besegrad dagen efter sitt ”bonkpass”. Angelica.

IMG_2229
Is it a bird? Is it a plane? No, it’s the TMCK:are in the woods!

Alla bilder från helgen här och här (landsväg)

Written by Martin SE

1 juli, 2013 den 19:29

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Härligt Martin! Nu är du fast! 🙂

    Men varför håller Angelica för näsan? Hade någon som körde före henne tagit i lite för mycket uppför backen? 😉

    Peter

    1 juli, 2013 at 19:52


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: