Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Då är det dags: Tour de France

leave a comment »

Tour-de-France-2013En av årets höjdpunkter är här i och med Tour de France-starten imorrn lördag. Tour de France som i år firar 100 års-jubileum.

Att Chris Froome är storfavoriten råder det inget tvivel om. Frågan är om Alberto Contador kan slå ur underläge och om någon annan ens kan hota? Det är dock extra mycket uppför i år, hela 7 HC-stigningar (utan kategori), vilket borgar för små klättrare – och i år har ju colombianerna varit långt framme på en del tävlingar. Kan Nairo Quintana blanda sig in i leken? Sedan får vi inte glömma kanandensaren Ryder Hesjedal heller. Schleck då? Nja, etappseger kanske, men inte mer.

För oss svenskar är det såklart extra kul att se Fredrik Kessiakoff med nr 67 på ryggen. Han är ju hjälpryttare åt sin lagkapten Jakob Fuglsang.

Att Fabian Cancellara inte är med har väl ingen missat? Inte heller Tom Boonen och inte heller nyblivne norske mästaren Thor Hushovd. Däremot kommer vi få se killar som Philippe Gilbert, Peter Sagan och Mark Cavendish slåss om etappsegrar. Gilbert som gär sämsta säsongen på riktigt länge av alla världsmästare..

Nu ska jag inte namedroppa mer. Det kommer bli magnifika tre veckor framför oss. Vive le Tour!

Written by Martin SE

28 juni, 2013 den 13:46

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: