Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Solskensrunda – Bales & Superbagneres

leave a comment »

IMG_3812
På toppen av Superbagneres.

Efter några dagar i Pyrenéerna så börjar man bli van vid de vackra omgivningarna. Idag fick jag mig en dos av sådan där livskvalitet, högst upp på Port de Bales.

Egentligen var det fri dag idag i Luchon, en lite större stad i hjärtat av Pyrenéerna. Men vi var ändå tre som ville ta oss an några extra berg, och det var totalt värt det. Andy, Dave och jag hade en fin dag. Port de Bales är magnifik, något som knappast Contador och Andy Schleck noterade när de kämpade här för några år sedan i Touren, då Andy droppade kedjan.

Bales är bäst hittils, helt klart. Även nerförskörningen ner mot Luchon. Det som är lite speciellt med Pyrenéerna, är de långa, slingrande vägarna. Alltså inte så jättemånga serpentiner (som i Alperna), utan lite mer rakt på. Detta gör att lutningarna blir därefter och idag var inget undantag. Bales var 5 % ena sekunden, 14 % andra sekunden. Lite ojämnt, men riktigt fin alltså.

Efter en italienskinspirerad lunch i Luchon drog jag och Andy vidare på cyklarna till Superbagneres, ett berg med kabinbana, downhillcykling, paragliding, mm mm. Det var hett uppför där, riktigt varmt. Jag fick slut på vätska. Toppen kunde inte komma fort nog. Efter drygt 1 h 15 min var jag uppe och kunde njuta av en kyld cola. Sedan anslöt Andy och även Dave, som tog kabinbanan upp. Nerförskörningen var oj så skoj!

Förmodligen lättaste dagen hittils, trots dryga 10 mil och ca 2500 höjdmetrar. Benen är absolut okej, det bådar gott inför resten av veckan 🙂

Bäst idag: Sista 5 km på Bales, vilket berg! Även helt tomma berg, då vägarna var avstängda.
Sämst idag: Två halva vattenflaskor räcker inte uppför ett stekhett Superbagneres.

IMG_3756
Sällskap på vägen till toppen av Balet. Mycket vänliga!

IMG_3768
Tackar för detta, Bales!

IMG_3774
Dave från Irland, på Bales.

IMG_3782
Andy.

Written by Martin SE

30 juli, 2013 den 17:22

Publicerat i Pyrenéerna 2013

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: