Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Racerapport: Fredrikshofs KM linje 2013

leave a comment »

IMG_4643
Först iväg för en gångs skull, bra Martin!

Så blev det ändå ett klubbmästerskap i år för egen del. Tanken var ju från början att köra race i Västerås denna helgen, men när det inte längre var ett alternativ och Hofvet hade sitt populära klubbmästerskap i Stockholm, var valet enkelt.

IMG_4724
Alex Larsson från Fredrikshof Lidingö leder oss ut på tredje varvet.

Så jag fick skjuts av Angelica ut till Bornsjön där vi kör linjet varje år, 3 varv. I år var vi väldigt många anmälda och riktigt många på startlinjen, grymt kul och ett kvitto på att arrangemanget de senaste åren fått ett uppsving och varit riktigt bra ordnat! (Tack Camilla, Martin & co) 🙂

Hur som helst, starten går och jag har sett till att vara först iväg av alla då första biten är rätt dålig väg och dessutom lite blött. Planen var: först iväg, håll koll på Petter G (förra årets klubbmästare linje), Peter E och var nära rutinerade tävlingscyklister (jag är ”bara” tävlingscyklist, knappast racerutinerad). En annan del av planen var också att sticka i första långa backen och försöka få med mig ett mindre gäng på kanske 8-10 starka cyklister. En sådan här stor klunga på smala och slingriga vägar, nä, bättre med liten grupp då.

Peter E sticker i första motlutet, jag avvaktar men är topp 5 och försöker undvika lite vind. Nästa motlut och vi är ikapp Peter. Sedan kommer den lite längre backen där alla vet att attack ska ske för att kunna gå loss. Så jag går ut från Peters hjul och attackerar. Rätt hårt. Får med mig Peter, Petter G och en kille till. 4 st, aj då, även om alla (förutom jag) är grymt starka. Jag kroknar i ett motlut, halvminuten senare är klungan ikapp och mjölksyran sprutar ur mina öron. Fan!

Jaha. Avvakta. Känna på läget. Flyta med lite. Nerförsbacken rätt skön för lite återhämtning. Resten av varvet försökte jag kontrollera min kropp och samtidigt vara tillräckligt långt fram för att se vad som hände. Först in på andra varvet känns det betydligt bättre i kroppen och jag är lite mer med i matchen. I backen där jag attackerade gick det rätt lugnt denna gång. Det rycks lite här och var, men klungan släpper knappt iväg något. Offensivast är Peter E. Jag tar rulle på bl a Rolander, min TMCK-klubbkamrat. Och alla är mer eller mindre samlade.

IMG_4727
Främre delen av klungan in på tredje varvet. Petter M högt upp, jag & Dan precis bakom.

In på tredje och sista varvet och jag tycker detta känns rätt bra ändå. Bevakar framför allt Peter E, som alltså varit mest offensiv under dagen. När han sticker igen så velar jag lite, går sedan ikapp, men vet att klungan bakom jagar snabbare och slår av på takten för att inte bränna mer ”onödigt” krut. In på smala vägen på andra sidan Bornsjön stöter jag till lite och tar mig från plats 20 till ca topp 5. Petter G är långt framme med. Perfekt utgångsläge, man behöver vara högt uppe här för att kunna vara med på målrakan sedan. Ligger topp 10 mest hela tiden, det är så mycket lättare att ligga långt fram här än på plats 20 som något tidigare varv. Inte alls ryckigt med mycket igångdrag. Lätt att gå med och bara ta rulle.

IMG_4744
Spurt, lite mörkt men Petter G och Jonas L ligger rätt högt upp. Petter blev sedan omspurtad av Matti från Valhall.

Allérakan kommer närmre och närmre och med den sista svängen innan spurten. Ligger topp 8 in mot allén, återigen på Peter E:s rulle. Perfekt, den killen har bra slätdrag. Flyter med och byter sedan rulle till en annan kille för att försöka lyckas bättre i spurten. Det var ett misstag, jag kommer inte längre fram än just topp 8 och på målrakan spurtar Dan Björklund förbi mig och jag kniper niondeplatsen.

IMG_4745
Kamp om plats 5-10.

Inte snopen, relativt nöjd med framför allt träningseffekten och så klart arrangemanget, alla som var med och gjorde detta till tävling och alla funktionärer som gjorde detta möjligt. Men känslan så här i efterhand är att jag helt klart hade mer att ge. Synd att jag då inte kunde skapa något.

IMG_4746
Bildbevis på att jag spurtar ibland. 😉

Vann gjorde Jonas Lorentzi – grattis!

Tack också till Angelica för support och bilder 🙂

Written by Martin SE

8 september, 2013 den 19:48

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: