Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Här var det bara MTB!

leave a comment »

IMG_5594

Det är rätt skönt att vara åter på sadeln, om jag säger så. Hösten ger med största sannolikhet de bästa och roligaste passen under en säsong, kan jag tycka. Att det är så sjukt vackert ute gör ju sitt till med, så klart.

I veckan har det blivit en del kanonfin träning. Jag besökte Nick-spåret både tisdag och torsdag och helgen bjöd på MTB i närheten i stället, det vill säga på Lidingö och Djurgården (för omväxlingens skull).

Tisdags drog jag iväg och hojjade Nick med Maltes-gänget. Vi fixade ett varv på under 50 min i en rätt stor grupp, helt klart godkänt i mörkret och med många förstagångsbesökare. Det var första gången med pannlampa för mig så det var lite nytt 🙂

Jag fick inte nog av Nick i tisdags så på torsdagen slöt jag upp med Edvard för att köra två varv. Det ena lite slappare och det andra lite snabbare 😉 Båda varven blev rätt snabba för mig och jag slog pers båda gångerna. Dock inga tider att snacka om, strax över 40 min båda gångerna. Dock var det rätt blött och halt. Rätt skönt dock att ligga bakom Edvard som kan spåret bra och dessutom är snabbare med bättre teknik än mig i skogen, då har man liksom någon att ta rygg på. Spårval mm blir ju lättare också när man ser var mer rutinerade MTB-åkare cyklar på en stig.
Faktum är att torsdagens pass blev så intensivt och bra att jag vart rätt slut när jag kom hem. 2 x 40 min Nick kring tröskel i det blöta + 2 x 30 min snabbtransport tar på krafterna när man ätit lunch åtta timmar tidigare. Men det vart kanonbra och hellre blött och stökigt Nick än Monark hemma.. 😉

Lördag blev soloraid på Lidingö. Utgick kl 9 från Ropsten och körde rätt spontant. Lite då och då kände jag igen stigarna från ett tidigare pass i höstas med Maltes, men det blev mycket prova på, scouting och allmänt ett skönt pass på två timmar.

Söndag och då gjorde jag Angelica sällskap lugnt och fint på Djurgården och Gärdet. Mycket folk ute men det gick rätt bra ändå. Första passet med sambon på länge, men det var kul!

Tyvärr blev det inga bilder i tisdags och torsdags, så bjuder på helgen från kameralinsen i stället. Håll till godo 🙂

IMG_5587 IMG_5596 IMG_5601 IMG_5607 IMG_5612 IMG_5616 IMG_5617 IMG_5621 IMG_5625

Written by Martin SE

20 oktober, 2013 den 20:34

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: