Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Enastående stigar just nu!

with 3 comments

IMG_5695

För andra gången denna vecka besökte jag Grönsta på Lidingö för att cykla en loop där. Det är sanslöst bra stigcykling just nu, stigarna är närmast perfekta! Minusgrader på nätterna gör så att stigarna är helt torra och lerhål mm är i princip packade och helt hårda just nu. Riktigt bra underlag, alltså.

Den här ”loopen” som jag nu börjar lära mig, är inte förlåtande. Du har i princip ingenstans att vila och du måste vara på hugget hela tiden för att göra det bästa av stigcyklingen. Stigarna är precis så att de är utmanande, men att man klarar dem. Om man släpper ut lite luft ur däcken och kör heldämpat blir det nog som bäst (i alla fall för en som mig med lite bristfällig teknik).

Förmiddagssolen hade knappt hunnit börja värma upp, men vad gör det när första 300 m på loopen är enbart uppför. Först Grönstabacken på Lidingöloppsspåret och sedan in i skogen. Redan här kände jag att jag hade alldeles för mycket kläder, trots att termometern stod på -4 hemma. Bara att bita ihop och mosa vidare. Det finns faktiskt lite grusåkning på loopen och där kan man återhämta sig lite, men det är ju roligast att trycka på vilket jag försökte göra hela tiden.

I och med att detta var endast andra gången jag körde denna loop så var jag tvungen att hålla koll på GPS-spåret rätt ofta. Desto mer utmanande när terrängen är som den är. Jag cyklade fel några gånger, men det är bara att vända om och trycka på igen. Grejen är den att stigsystemet i Grönsta är så omfattande, så man kan nog göra en ännu större loop om man vill. Det blir till en senare gång.. 🙂

I tisdags låg jag bakom guide Maltes-Hasse, idag körde jag själv och körde fel desto oftare, men farten var det inget fel på och det blev ny KOM på Strava. Alltid något.

Hoppas nu snön håller sig borta så att man kan cykla mer härlig stigcykling utan dubb ett tag till 🙂

IMG_5687 IMG_5693 IMG_5697

Written by Martin SE

30 november, 2013 den 20:39

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du får nog hålla lite mer koll på GPS:en,den översta bilden är ju från Golfbanan!?.
  Sök inte jobb som taxichaffis haha 😉
  Jerka

  Jerka

  2 december, 2013 at 21:13

  • Ja, det är bara jag som kallar det för Grönsta-loopen eftersom det startar och (nästan) slutar i Grönsta 🙂

   Det där med mig och GPS har jag fått höra tidigare, men det går bra för det mesta 😉

   Martin S.

   3 december, 2013 at 10:16

   • Den som inte vågar åka vilse får aldrig se nåt nytt!!

    Jerka

    3 december, 2013 at 22:34


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: