Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Rekordsmash Stockby och lite distans

leave a comment »

Årets bästa dag vädermässigt hittils och valet var ju givet – ut på stigarna någonstans och någonstans denna söndag blev återigen Lidingö och Grönsta där jag, Angelica, Anja och Nicklas började snurra ett varv medsols (alltså start sydöstraste delen av golfbanan i Sticklinge).

Vi kände alla omgående att vi var för varmt klädda – 12 plusgrader, sol och tät skog är inte kompatibelt med långärmat underställ, armvärmare och väst.. så det blev till att strippa ner lite extra och njuta ännu mer. Hade det varit tävlingsdag hade man givetvis kört kortkort..

Man har ett visst ansvar när man är guide och chef över GPS:en. Det ansvaret innebär att alla ska med. Så jag fick några meter extra (inte mig emot) i skogen, dock aningen nervöst när jag trodde jag tappat bort Angelica och inte hittade henne någonstans.. bara för att hitta Angelica med övriga två njutandes i solen i någon skogsdunge. ”Vi får nog sakta ner lite, Martin hänger inte riktigt med” fick Nicklas ur sig när jag hittade gruppen igen.. 😉

Hur som helst så snurrade vi på och jag hittade fler nya stigar idag, några extra bergshällar och en lite jobbig nerfart mot Grönsta gärde 🙂

Nicklas rullade hem efter någon timme och Angelica strax därefter, så Anja och jag styrde mot Bosön och MTB-slingan där. Underbar med uppförsbacke i halfpipe och sedan ännu mer uppför till toppen på Bosön, med grillplats och utsikt mot Vaxholm och vackra Bogesundslandet (det blir en annan gång). Slutligen avslut med skön snabb nerförslöpa mot vägen upp till Bosön.. det blir inte så mycket bättre!

Jag kände jag ville prova 29″ Haibike Greed SL ordentligt denna helg så efteråt styrde jag mot Stockby för att köra några varv snabbt där. Liksom, se hur det skulle gå med 29″ hardtail i kolfiber i stället för 26″ full suspension i aluminium.. det blev.. rekordslakt.

Jag påbörjade första varvet i Stockby med rejäl fart (förutom över de otroligt sura ridspåren fram till backen som inleder Stockby-varvet..), rätt vad det är piper Garmin.. och jag inser att den var stoppad. Bara att rulla tillbaka och köra om intervallen.. 😉 och den första intervallen gick riktigt snabbt. Så snabbt att förra rekordet på 14:17 rykte all världens väg och det nya blev 11:21.. trots att det studsade som tusan då dämparen förmodligen behövt lite mindre tryck 🙂 Det blev ett varv till något lugnare (men tillräckligt jobbigt ändå) innan jag snurrade hem rätt nöjd för dagen.

Dusch, ombyte, mat och sedan iväg på fler cykelärenden. Denna gång hämtning av en 26″ Sintesi tävlingsmaskin från 2000-talet som jag ska låna tills jag fått tag på en ny MTB inför säsongen.

IMG_6317
Kändistätt på Lidingö idag. Henrik Sandén med sin nya Giant och Nicklas Kullberg med sin fina Specialized..

IMG_6325
Angelica på familjära spår i Grönsta.

IMG_6332
The Kullbergs!

IMG_6342
Kändistätt, som sagt..

IMG_6350
Angelica visar hur det ska göras på 26″.

IMG_6353
Anja looking at stem.

IMG_6357
På toppen av Bosön-slingan. Mmmmmm varmkorvsdoft nästan!

IMG_6360
Ren och skär njutning, va?

IMG_6363
Lite annan typ av cykling 🙂

Written by Martin SE

9 mars, 2014 den 21:49

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: