Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Högbobiken Winter

with one comment

martin-gif-hogbo

Jag är uppe i Sandviken med Angelica över helgen och vad är bättre än att passa på och cykla lite MTB i Högbo? Nu har vi tyvärr bara en fungerande MTB hemma, så det blev till att låna Åsas Cube under helgen (tack Åsa!!), vilket jag är tacksam för!

Efter en redig frukost så kittade jag och Angelica upp oss med bästa humöret och drog iväg! Det hade snöat rätt fint i Sandviken under natten, men det var i alla fall plusgrader och sol när vi stack ut 🙂

IMG_6399

Tanken var att cykla via Hälsans stig bort mot Högbo, men när vi efter några km kom till ett träsk insåg vi att det var bäst att ta den blåsiga landsvägen i stället 😉 Vi övade lite kantvindsåkning på MTB och rätt vad det var så var vi vid Högbo bruk och de flertalet leder som utgår därifrån.

IMG_6402

I Högbo finns det 3 st ”MTB-leder” – blå på 10 km, grön på 9 km och lila på 15 km. Den gröna är dock överlägset mest stig så valet var lätt. De inledande kilometrarna gjorde ingen glad, några cm nysnö på grusväg.. men sedan blev det bättre när gröna leden böljade upp och ner på riktiga stigar 🙂

IMG_6425

Sista kilometern på gröna leden var så rolig så det gjorde vi en varvbana av för att få upp flåset lite.

IMG_6437

Vi avrundade med ett varv asfalt (!) runt sjön för att sedan ta en fika (ovanligt mig 🙂 ) med Angelicas släktingar som bor här uppe. Vi cyklade cykelbana hem hela vägen från Högbo till Sandviken, vilket var mycket trevligare än landsvägen 🙂

IMG_6445IMG_6488

Och väl hemma blev det schysst bastu, bubbelpool och bärtz. Kanondag.. 🙂

1958015_715789258452521_1387445672_n

Written by Martin SE

15 mars, 2014 den 17:39

Publicerat i MTB

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] och Angelica hade sällskap på 9 km-spåret som vi cyklade tidigare i år. Angelica hade en tung dag i spåren så jag passade på att köra lite intervaller och mer backar […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: