Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Funäs levererar

leave a comment »

IMG_8266
Det är Angelica på MTB! Nu på väg till Kariknallen.

Vi är uppe i Funäsfjällen och idag har det blivit både vandring och MTB.

Första delen av dagen vandrade vi upp till Mittåkläppen på drygt 1200 m höjd. Givetvis valde vi den svåraste biten som innebar lite klättring längsmed bergskammen. Svindlande, spännande och så blåste det ju också en hel del när vi närmade oss toppen, som tyvärr inte visade någon utsikt. Nerför tog vi den lätta vägen och väl nere sprack det upp, nedrans! Det finns dock fler toppar att bestiga här och vädret lär bli bättre ju längre veckan går 🙂

Väl hemma bytte vi om och drog ut på MTB direkt. Vi har två leder precis utanför huset vi hyr. Först  upp mot Kariknallen. Jag hade på något sätt missat att det var en rätt tuff stigning med ett antal svåra partier för att komma ända upp. Det blev lite svordomar, hoppa av, på och nära storm på toppen sedan. Nerför fick jag äntligen riktig nytta av descend-läget på min Fox-dämpare, satans vad skoj det var att köra utför på riktigt 🙂

Väl nere igen tog vi en riktigt tråkig MTB-runda, Bruksvallarna-Flon-Kölvallen, fast baklänges. Påminde för det mesta om långlopp med massa grus och så frös jag. Jag hittade i alla fall en kul backe när vi gjorde en avstickare och så bjöds det på lite, lite singletrack så jag blev lite gladare.

Youtube får ni vänta på för det är inte den snabbaste linan här 🙂

IMG_8241
Frodo ger sig av mot Domedagsberget.

IMG_8252
Gollum följer efter Frodo och Sam in i Mordor. Lite grönare här bara 🙂

IMG_8268
Belöning på toppen: stormvindar, bortblåst hjälm och en toppbild 🙂

Written by Martin SE

16 juli, 2014 den 18:33

Publicerat i MTB

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: